România şi Franţa, de mână în semifinalele Euro 2019

0
124

România şi Franţa nu s-au complicat, aşa cum au făcut-o Universitatea Craiova şi CFR Cluj, şi au îngheţat remiza care trebuia să se întâmple la Cesena, pentru ca ambele să meargă în semifinalele Europeanului şi la Olimpiada de la Tokyo. A fost un 0-0 aşa cum se întâmplă în la italieni în ultimele etape, când echipele au interes comun la un rezultat. România a avut un penalty, la Cicâldău, în prima repriză, dar nici tricolorii n-au protestat, nici VAR-ul n-a intervenit, parcă şi el complice la remiza preconizată. Italienii au sperat degeaba că prietenia româno-franceză va fi afectată. A fost “omenie”, iar România şi Franţa merg de mână în penultimul act al Euro U21.

Rădoi şi-a permis să şi odihnească jumătate dintre titulari şi în acelaşi timp să câştige Grupa C, o performanţă aproape neverosimilă pentru un fotbal românesc în vrie. Dacă ne uităm în ce companie selectă suntem în semifinale, parcă nu ne vine să credem. Semifinalele, programate joi, sunt: România – Germania, la ora 19, şi Franţa – Spania, de la ora 22. După 56 de ani, România merge şi la Jocurile Olimpice, tot la Tokyo, unde a fost prezentă şi ultima dată.

În celălalt meci din grupă, care nu mai conta: Croaţia – Anglia 3-3 (Brekalo 39, 82, Vlasic 62 / Nelson 11, Maddison 48, Kenny 70)

România – Franţa 0-0
Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)

România: I. Radu – C. Manea, Nedelcearu, A. Rus , Boboc – Nedelcu,  Cicâldău (58 Băluţă) – D. Olaru (72 Dragomir),  I. Hagi, F. Coman – G. Puşcaş (81 Ad.Petre)
Franţa: Bernardoni – Amian, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram – Mateta, Ikone.