Abundă ofertele pentru Cicâldău

0
631
Mijlocaşul Universităţii Craiova are clauză de transfer de 5 milioane de euro, iar aceasta ar putea fi achitată după Euro U21, mai multe cluburi fiind interesate de el
Unul dintre cei mai buni jucători ai naţionalei de tineret a României, Alexandru Cicâldău, are şanse mici să continue în Bănie şi în campionatul viitor. Deşi mai are trei ani de contract cu Universitatea Craiova, Cicâldău are clauză de reziliere de 5 milioane de euro şi sunt deja cluburi tentate să o achite în vara aceasta. Mai ales după cum a evoluat jucătorul în meciurile cu Anglia şi Croaţia, de la EURO 2019. Craiova ar încasa însă numai 4 milioane de euro, fiindcă Viitorul are un procent de 20 la sută din vânzare. Oltenii au achitat 850.000 de euro Viitorului pentru transferul lui Cicâldău, clubul lui Hagi păstrând şi un procent la următoarea tranzacţie. Conducătorii clubului din Bănie sunt conştienţi că nu se pot împotrivi dacă mijlocaşul care va împlini în curând 22 de ani primeşte o ofertă tentantă şi i se achită clauza de reziliere şi s-au orientat deja către anumiţi jucători. Albanezul Kamer Qaka, transferat de la Poli Iaşi şi bulgarul Antoni Ivanov, de la Gaz Metan Mediaş sunt jucătorii care trebuie să acopere probabila plecare a lui Cicâldău.
„Decarul” Ştiinţei, dorit în Italia, Spania, Belgia şi Franţa
Cotidianul Le Derniere Heure scrie că Standard Liege este interesată de achiziţionarea lui Cicâldău, acesta urmând să suplinească plecarea lui Răzvan Marin la Ajax. Standard a încasat 12 milioane pe Marin şi s-a interesat de preţul mijlocaşului Craiovei. Totodată, Lyon şi Sevilla sunt interesate de jucătorul convocat de Cosmin Contra şi la naţionala de seniori. Cicâldău a ratat însă ultima acţiune a primei reprezentative din cauza unei accidentări suferite în ultima etapă a campionatului trecut.”Lyon vrea să îi spulbere visul lui Standard de a-l transfera pe Cicâldău”, notează voetbalprimeur.be. Alex Cicâldău e văzut drept înlocuitorul perfect pentru Tanguy Ndombele, mijlocaşul de 22 de ani monitorizat de mai multe cluburi din Europa. După Standard, FC Sevilla şi Lille, mijlocaşul Craiovei a ajuns şi pe lista posibilelor transferuri ale italienilor de la Sassuollo, antrenorul De Zerbi dorindu-l în locul lui Sensi, care pleacă la Inter. „Titular fix în linia mediană, e inima acţiunilor româneşti cu verticalizările lui. Un alt talent lansat de Academia Hagi şi ale cărui calităţi l-ar ajuta să se integreze rapid în Serie A, după ce a arătat la Euro că nu suferă în faţa unor adversari mai puternic fizic. Dar compensează dezavantajul taliei cu tehnica excelentă şi viziunea importantă, cu care fluidizează jocul la mijloc prin pasele geometrice. Execută foarte bine loviturile libere, este un regista modern”, scrie Sportmediaset. Şi presa din Turcia a acris despre interesul lui Galatasaray pentru Cicâldău şi Puşcaş.
„Cic” şi Mirko, în echipa sezonului trecut al Ligii I
Doi jucători de la Universitatea Craiova, Alex Cicâldău şi Mirko Pigliacelli, au fost incluşi de LPF în echipa sezonului trecut al Ligii I. „A impresionat prin maturitatea arătată în joc. Un fotbalist exemplar, care a făcut excelent legătura între compartimente” notează LPF în privinţa lui Cicâldău. „S-a impus în poarta oltenilor şi a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din lotul alb-albaştrilor. A fost singurul integralist, o premieră în actualul sistem competiţional, şi unicul care şi-a trecut în cont un gol şi o pasă decisivă, asta şi datorită unui joc de picior foarte bun” scrie LPF despre Pigliacelli. Iată cum arată cel mai bun 11 al sezonului precedent: Pigliacelli – Benzar, Vinicius, Camora – Man, Nistor, Cicâldău, I. Hagi – Fl. Coman, Ţucudean, Gnohere, cel mai bun antrenor al sezonului fiind ales Gheorghe Hagi.
5 goluri, 6 assist-uri şi 3 penalty-uri scoase în 43 de meciuri sunt cifrele lui Cicâldău în sezonul trecut la Craiova, în trei competiţii: Liga 1, Cupa României şi Europa League.
5 milioane de euro este clauza de transfer a lui Cicâldău de la Craiova
 4 milioane de euro este cota lui Cicâldău pe transfermakt