Burse de studiu în India, Turcia şi Marea Britanie pentru studenţii craioveni

0
60

Tinerii doljeni care doresc să studieze muzică, dans, pictură sau sculptură în universităţi străine au la dispoziţie, în acest an, oferte tentante în India, Turcia sau Marea Britanie.

Cei care doresc să opteze pentru studiile în India pot candida pentru bursele oferite de Guvernul acestui stat, până pe data de 15 februarie, informează Ministerul Culturii. Astfel, Guvernul Indiei, prin intermediul Indian Council for Cultural Relations (ICCR), oferă cetăţenilor români care doresc să studieze diferite discipline culturale, precum muzică, dans, pictură, sculptură, burse în universităţi de renume din această ţară. Informaţii suplimentare despre bursele oferite de Guvernul Indiei se găsesc pe site-ul institutului indian.

Reprezentanţii ICCR susţin că oferă anual, prin cele 25 de programe, peste 3.300 de burse, pentru tineri din 135 de ţări din întreaga lume, dintre care 1.000 sunt destinate studenţilor din Afganistan şi 900 celor din ţări africane. Peste 4.700 de studenţi străini învaţă în India în prezent, de la licenţiaţi, până la doctorat şi programe de formare profesională în domenii precum inginerie, farmacie, contabilitate, administrarea afacerilor şi management. şi liceeni români care îşi doresc să studieze un an în străinătate pot aplica, până la 20 decembrie, pentru burse în Italia în valoare de 12.000 de euro. O altă opţiune extreme de tentantă este adresată studenţilor eminenţi care pot beneficia de burse integrale în China, care să le asigure atât plata taxelor, cât şi costurile de trai. Şi Guvernul turc oferă burse de cercetare de 500 de dolari pe lună, pentru perioade cuprinse între trei luni şi un an, pentru românii cu doctorat şi cunoştinţe de limbă turcă care vor să facă cercetare în universităţi din Turcia, potrivit unui anunţ al Ministerului Educaţiei.