Agresorul din valea Roşie, închisoare cu suspendare pentru ultraj

0
65

Craioveanul de etnie romă arestat în octombrie 2013 sub acuzaţia de ultraj la poliţist şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după un scandal provocat în cartierul craiovean Valea Roşie, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 4 luni. Joi, odată cu pronunţarea sentinţei, Judecătoria Craiova a dispus şi punerea în libertate a inculpatului. Procurorii pot face recurs.

Sorin Cîrstînă, de 29 de ani, din Craiova, arestat pe 23 octombrie 2013, după ce a lovit un poliţist al Secţiei 3 Craiova care încerca să-l potolească, întrucât provocase scandal, a fost găsit vinovat de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi condamnat, joi, 23 ianuarie a.c. Judecătoria Craiova i-a aplicat bărbatului o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, însă a dispus suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 3 ani şi 4 luni. În plus, judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpatului şi obligarea acestuia la plata sumei de 750 lei cheltuieli judiciare, întrucât poliţistul pe care l-a locit, Florin Sălcianu, nu s-a constituit parte civilă. Procurorii pot face recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova.

Reamintim că, pe 22 octombrie 2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi de mai mulţi locatari, că în cartierul Valea Roşie, în faţa Complexului Vechi, mai mulţi tineri tulbură ordinea şi liniştea publică. Era vorba despre o petrecere a unor persoane de etnie romă, care se transformase în scandal, în plină stradă. La faţa locului a fost dirijată o patrulă de ordine publică aflată în serviciu, poliţiştii ajunşi la faţa locului au fost nevoiţi să cheme întăriri, întrucât scandalagiii au devenit violenţi, refuzând legitimarea, într-un final oamenii legii reuşind să-i încătuşeze, după ce au folosit şi sprayul iritant-lacrimogen, pe Sorin Cîrstînă, de 29 de ani şi pe fratele său, Marius Cîrstînă, de 20 de ani, ambii fiind duşi la sediul secţiei pentru cercetări. Faţă de Sorin Cîrstînă s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 ore, iar a doua zi a fost arestat preventiv.