Poliţia în alertă! Cer bani susţinând că sunt inspectori ai primăriei

0
79

Poliţiştii craioveni sunt în alertă, căutând doi falşi inspectori ai Primăriei Craiova care solicită bani pentru o campanie umanitară. Oamenii legii atrag atenţia că este vorba despre înşelăciune şi fac apel la craioveni să anunţe dacă sunt contactaţi.

În ultimele zile s-au înregisrat, la nivelul IPJ Dolj, mai multe sezizări din partea unor craioveni, cu privire la faptul că le-au bătut las uşi doi bărbaţi, cu identitate necunoscută, care, sub pretextul că sunt inspectori în cadrul Primăriei Craiova, au solicitat sume de bani. Aceştia au motivat că sumele solicitate sunt necesare pentru acordare de îngrijiri medicale unui copil bolnav, afirmând în mod fals că activitatea caritabilă este susţinută de primarul Municipiului Craiova. Poliţiştii fac verificări în cauză sub aspectul săvâşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi defăşoară activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a făptuitorilor. Suspecţii au următoarele semnalmente: primul are 38-40 ani, 1,70-1,75 m, păr lung, culoare castaniu deschis, îmbrăcat în pantaloni de culoare albastră, geacă de culoare galben cu glugă şi pantofi de culoare închisă, iar cel de-al doilea suspect are 30-35 ani, înălţime 1,75- 1,80 m, tuns scurt, faţă rotundă, brunet, îmbrăcat în geacă de culoare  albastru deschis, iar în picioare pantofi tip sport de culoare alb.

„Pentru a preveni astfel de fapte de natură penală atragem atenţia cetăţenilor să verificecele relatate de interlocutori înainte de a le remite vreo sumă de bani. Persoanele care au fost victimele unor astfel de fapte sau care pot furniza orice informaţie ce ar putea sprijini ancheta poliţiei, sunt rugate să sune de îndată la numărul unic 112 sau se pot prezenta la cea mai apropiată unitate de poliţie”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.