„Ia te uită!” – spațiu destinat artelor și întâlnirilor cu publicul, la Teatrul Național „Marin Sorescu”

0
405

La Teatrul Național „Marin Sorescu” va fi inaugurat miercuri, 28 octombrie, ora 18.30, un spațiu destinat artelor și întâlnirilor cu publicul craiovean, și nu numai, denumit „Ia te uită!”. Deschiderea va fi făcută cu „Flori pentru Algernon”, o creație a actriței Iulia Colan. Producție a Teatrului ACT, spectacolul este multipremiat, cel mai recent la Festivalul de Teatru „Excelsior TEENFEST” de la București. Totodată, spectacolul a fost selecționat pentru a fi reprezentat la Festivalul Național de Teatru 2015.

În aceeași seară va fi vernisată expoziția tânărului fotograf Albert Dorin, „in / out (the curtain)”. Născut în Craiova, Albert Dobrin este student în anul al IV-lea la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din capitală. De asemenea, va fi lansat volumul de teatru „Soții, prietene, amante”, de Cornel Mihai Ungureanu, recent nominalizat la Premiul Festivalului de Literatură (festLIT) Cluj, ediția a II-a. Una dintre piesele volumului, „Ultimul dans al libelulei”, a fost prezentată la Naționalul craiovean în cadrul proiectului „Autorii sunt în sală” destinat prezentării de spectacole-lectură în premieră, în prezența autorilor. În aceeași seară, maestrul Mircea Suchici, solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia”, va prezenta un microrecital cu piese pentru violoncel, clasice și contemporane. Alături de el, la vioară, va concerta Andreea Suchici, elevă la Liceul de Artă „Marin Sorescu”.

Potrivit reprezentanților Teatrului Național Craiova (TNC), noul spațiu – aflat pe aripa de vest a clădirii instituției, care găzduiește și noua Agenție Teatrală modernizată – va fi locul unde artiști și oameni de cultură pot să se exprime public în cadrul unor manifestări multiple: recitaluri de teatru, poezie, expoziții de fotografie și arte plastice, lansări de carte, seri muzicale, discuții și dezbateri pe diverse teme culturale. Spațiul este dedicat cu precădere tinerilor creatori din toate domeniile, care pot propune proiecte ce vor fi evaluate de TNC.