O femeie și doi copii au pierit într-un incendiu, în Băilești

0
365

În această dimineață, la ora 03.44, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj a fost anunțat printr-un apel 112 cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Băilești, pe strada General Ghenescu. La locul intervenției au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de la subunitatea de pompieri din localitate, precum și alte două ambulanțe de la serviciul județean de ambulanță, acțiunile de intervenție fiind coordonate de comandantul subunității de pompieri din municipiul Băilești.
Ajunși la fața locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuințe cu patru etaje.
Șase locatari deja ieșiseră din bloc. Echipajele de intervenție au început căutarea și salvarea celorlalți locatari, pompierii evacuând alte 10 persoane (șapte adulți și trei copii). Dintre acestea, trei persoane (o femeie de 52 ani și doi copii, de 3 și 4 ani), care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconștiență, din cauza intoxicației cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim-ajutor medical de urgență, cele trei persoane nu au supraviețuit.
Incendiul a fost lichidat de pompieri și nu au fost afectate și alte apartamente din imobil. Locuinţa de unde a izbucnit focul a fost distrusă aproape în totalitate.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și distrugere din culpă prin incendiere, iar cercetările sunt continuate pentru lămurirea stării de fapt. Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului celor trei persoane.
Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma observațiilor făcute la fața locului, o reprezintă utilizarea în mod necorespunzător a instalației electrice aferente clădirii de locuit  (conductori electrici improvizați).