JCI Cycling Day, astăzi, la Craiova

0
355

JCI Cycling Day (2)Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilităţii, la Craiova are loc astăzi, 23 septembrie, începând cu ora 18.15, o nouă ediţie a proiectului JCI Cycling Day. Iniţiativa este susţinută de Asociaţia Junior Chamber International (JCI) Craiova, AIESEC Craiova, GROW, Jump GYM Metal Lemn, Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Dolj şi Decathlon Craiova.

„Proiectul JCI Cycling Day este o acţiune dedicată cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg şi a presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală”, precizează organizatorii. Participarea la eveniment se face cu bicicleta proprie, iar cei care nu au o pot lua de la centrul de închirieri din Parcul „Nicolae Romanescu”.  Primele 60 de persoane au reducere de 50%.

Traseul urmat va fi Parcul „Nicolae Romanescu” (intrarea de la statuie) – bulevardul „1 Mai” – bulevardul „Știrbei Vodă” – strada „Râului” – strada „Brestei” – Calea Bucureşti – strada „Arieş” – strada „Eugeniu Carada” – strada „C.D. Fortunescu” – strada „Simion Bărnuţiu” – Calea Unirii – Parcul „Nicolae Romanescu”.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii a fost lansată în anul 2002, la Bruxelles, fiind în prezent susţinută de Direcţia Generală Mobilitate şi Transport a Comisiei Europene. Comisarul european pentru Mediu din acea perioadă, Margot Wallstrom, a precizat că scopul dedicării unei săptămâni acestui eveniment este de a contribui la conştientizarea nevoii de a schimba paternurile noastre privind mobilitatea şi de a combate efectele schimbărilor climatice.