Executor bancar și judecătoresc condamnat la 7 ani și 4 luni de pușcărie

0
445

Executorul bancar şi judecătoresc Costinel Romeo Drăgan acuzat că şi-a însuşit peste 2 milioane de lei din conturile datornicilor pe care îi reprezenta a fost găsit vinovat de infracțiuni de corupție. Magistrații de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la o pedeapsă totală de 7 ani și 4 luni închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție. În plus, bărbatul a mai fost trimis în judecată și de Parchetul Curții de Apel Craiova, pentru fals material în înscrisuri oficiale, cauza având termen pe 3 mai a.c., tot la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 25 noiembrie 2016 s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Costinel Romeo Drăgan, la data faptelor executor bancar şi judecătoresc, pentru zece infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care şase în formă continuată). În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii DNA Craiova au reținut că: în perioada 2008 – 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar, prejudiciul fiind de 2.784.944,20 lei.

Bărbatul, care a fost arestat preventiv în perioada 4 octombrie 2016 – 27 februarie 2017, a fost condamnat de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova la 7 ani și 4 luni închisoare cu executare și achitarea unei părți din prejudiciul creat, respectiv 1,3 milioane lei. Sentința, pronunțată săptămâna trecută de instanță nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.