Bilete mai scumpe la finala SCM Craiova – Vipers Kristiansand

0
208

Autorităţile locale propun introducerea unui tarif majorat pentru meciul din finala Cupei EHF Feminin 2017-2018, dintre SCM Craiova şi Vipers Kristiansand, care se va desfăşura în Sala Polivalentă, pe data de 5 mai.

Suporterii care vor dori să le încurajeze pe fete, din sală, pentru a le împinge spre victorie, trebuie să scoată din buzunare 30 de lei, în loc de 10 lei, cât este, în prezent, tariful aprobat pentru competiţiile internaţionale, şi de 100 de lei dacă doresc să urmărească partida din tribuna VIP.

Solicitarea de majorare a preţului biletelor a fost făcută de RAADPFL Craiova, regie care administrează Sala Polivalentă din anul 2014, de când a intrat în circuit după reconstrucţie. Autorităţile locale au iniţiat, la rândul lor, un proiect de hotărâre în acest sens, pe care l-au depus pe ordinea de zi a şedinţei de joi pentru a fi votat de consilierii municipali.

Cheltuielile de organizare se ridică la peste 28.700 de lei

În nota de fundamentare a proiectului, se precizează că tariful de 30 de lei pe persoană a fost stabilit pe baza cheltuielilor care vor fi angajate pentru organizarea acestei competiţii, la care sunt aşteptate în jur de 950 de persoane. Pe lista de costuri au fost trecute utilităţile (energie electrică şi termică, apă rece, gunoi, materiale de curăţenie) – 2.475 de lei.

Promovarea evenimentului necesită, de asemenea, cheltuieli destul de mari. Autorităţile spun că, având în vedere importanţa acestui meci, promovarea se va face timp de 15 zile, câte 5 ore pe zi, de către o echipă de 9 persoane angajate în cadrul Sălii Polivalente, cheltuielile totale ridicându-se la 15.180 de lei.

Pregătirea suprafeţei de joc, cu montarea şi demontarea lui, va implica munca a 11 persoane, care vor avea nevoie de 13 ore pentru a realiza acest lucru. Acest aspect reprezintă, în bani, o cheltuială de 226 de lei.

În total, cheltuielile care se vor face cu pregătirea acestei partide este cifrată la suma de 28.741 de lei.