Găsit înecat în fântână

0
66

Un bărbat din comuna doljeană Leu a fost găsit înecat într-o fântână de pe raza localităţii, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi scos la suprafaţă. Descoperirea a fost făcută marţi, la o zi după ce bărbatul plecase de acasă.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină, marţi, în jurul prânzului, în comuna doljeană Leu, pentru degajarea unei persoane căzute într-o fântână cu adâncime de aproximativ 12 m şi diametrul de aproximativ 2 metri. Pompierii au ajuns la locul respectiv, pe drumul care leagă satul Puţuri de Leu şi s-a luat decizia de a introduce în fântână un subofiţer pentru a-l scoate pe bărbatul aflat în interior. Pompierul a fost asigurat cu trei corzi de salvare, a fost coborât de colegi, operaţiunea fiind desfăşurată fără probleme.

S-a stabilit că persoana scoasă din fântână era Marin Ciucă, de 72 de ani, din localitate, iar echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj aflat la faţa locului a constatat decesul bărbatului, prin înec. Au ajuns la locul respectiv şi poliţiştii doljeni, dar şi un criminalist, stabilind că trupul neînsufleţit nu prezintă urme de violenţă. Bărbatul, cunoscut cu afecţiuni psihice, a plecat de acasă luni dimineaţa, în jurul, orei 8.00, şi nu a mai revenit. Familia sa a anunţat, a doua zi, marţi dimineaţa, că bărbatul a dispărut, iar în jurul prânzului un trecător a descoperit cadavrul în fântână.

„Pe trupul neînsufleţit nu s-au descoperit urme de violenţă, iar cadavrul a fost depus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.