A vrut să plătească taxa de pod la Calafat cu o bancnotă falsă

0
78

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au confiscat o bancnotă falsă de 100 de euro, cu care un cetăţean iranian intenţiona să achite taxa de pod.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, marţi după-amiază, în jurul orei 17.00, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion marca Volvo, cetăţeanul iranian Ramin N., în vârstă de 39 ani. După efectuarea controlului de frontieră, şoferul camionului intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, i-a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro care prezenta suspiciuni de fals. Luat la întrebări de poliţiştii de frontieră, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă că bancnota este falsă şi că a procurat-o în urma unui schimb valutar efectuat în Bulgaria.

„Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă pentru continuarea cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unei monede de hârtie străine falsificate”, au precizat reprezentanţii STPF Dolj.