Omul de afaceri Samir Sprânceană la un pas de reducerea pedepsei

0
538

Condamnat în total la 13 ani de închisoare, în două dosare penale și aflat în penitenciar de mai bine de doi ani, omul de afaceri craiovean Samir Sprînceană a obținut, la Tribunalul Dolj contopirea celor două pedepse. Instanța i-a admis luni, 19 octombrie, cererea și i-a redus pedeapsa finală la 9 ani de închisoare, din care se va scădea perioada deja executată. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Magistrații Tribunalului Dolj au admis, luni, cererea formulată de omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană și au dispus contopirea celor două pedepse primite de acesta – de 5 ani închisoare pentru fraude informatice, respectiv 8 ani închisoare pentru rambursări ilegale de TVA. Conform hotărârii instanței, Samir Sprânceană va executa 9 ani de închisoare, dacă rămâne definitivă: „Admite cererea de contopire formulată de condamnatul Sprînceană Ionel Samir (…) inculpatul urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 9 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată perioada efectiv executată de la 09.03.2006 la 29.09.2006, de la 01.06.2010 la 28.01.2011, de la 03.05.2013 la zi şi menţine starea de arest a condamnatului. Dispune emiterea unui nou mandat corespunzător prezentei hotărâri. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 19.10.2015”.

Reamintim că, pe 2 mai 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care Samir Sprînceană, nepotul său, Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu, Claudiu Bălan, Aurel Gigi Toma zis “Gherghe” şi Liviu Sfetcovici au fost acuzați de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova de infracțiuni informatice. Samir Sprînceană, Ovidiu Doran, Iulian Niţulescu şi Gigi Toma au primit câte cinci ani de închisoare, Claudiu Bălan a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, iar Liviu Sfetcovici a fost condamnat la trei ani de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare. În cel de-al doilea dosar, în iunie 2014, Samir Sprânceană a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru rambursări ilegale de TVA.