Soprana Alexandra Coman, în „Boema”, pe scena Liricului craiovean

0
1009
Alexandra Coman

O nouă reprezentaţie cu opera în patru acte „La Boheme”, de Giacomo Puccini – după premiera din 20 octombrie a.c., care a încheiat cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini” – va avea loc pe scena Teatrului Liric din Craiova duminică, 23 octombrie, ora 19.00. Pe un libret de Luigi Ilica şi Giuseppe Giacosa, opera – bazată pe o suită de întâmplări din viaţa boemei artistice din Parisul anilor 1830 – a avut premiera mondială la 1 februarie 1896, la Teatrul Regio din Torino.

Spectacolul de mâine-seară, în regia artistică a Arabelei Tănase şi scenografia lui Răsvan Drăgănescu, o aduce în scenă pe una dintre sopranele ce s-au afirmat puternic la nivel internaţional: Alexandra Coman, în rolul Mimi. Cu un palmares artistic ce numără roluri de anvergură, artista – care îşi datorează pregătirea de specialitate Conservatorului din Bucureşti şi cursurilor de master classes conduse de Katia Ricciarelli şi Luciano Pavarotti – a avut şansa de a cânta alături de José Careras în Germania şi România. „Alexandra Coman este un talent excepţional şi este o onoare pentru mine să fiu pe aceeaşi scenă cu ea”, a declarat marele tenor.

În distribuţie îi veţi mai regăsi pe Diana Ţugui (Musetta), Ion Sandu Filip (Rodolfo), Ioan Cherata (Marcello), Dan Cristian Hodrea – Cluj-Napoca (Schaunard), Adrian Zamfir (Colline), Gabriel Marciu (Alcindoro), Toni Zidaru – solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti (Benoit), Marian Dăbuleanu (Parpignol), Adrian Grădinaru (Sergent) şi Marinel Ţigănuş (Vameş). Îşi vor da concursul Corul şi Orchestra Teatrului Liric „Elena Teodorini”, sub conducerea muzicală a maestrului Florian George Zamfir.