Sprijin pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi

0
475

Ieri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, fundaţia World Vision a lansat un program de promovare a accesului la educaţie şi pe piaţa muncii pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale. Campania se desfăşoară în patru judeţe din ţară, în afară de Dolj, acţiuni similare derulându-se în Constanţa, Cluj şi Vâlcea.

Sub sloganul „O uşă deschisă spre o viaţă mai bună”, campania susţine drepturile copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi şi prezintă problemele cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi. Pornind de la accesul limitat la servicii comunitare de intervenţie timpurie şi de reabilitare şi până la piedicile pe care le întâmpină în încercarea de a găsi un loc de muncă, tinerii cu dizabilităţi trebuie mai mereu să lupte împotriva marginalizării.

Campania se derulează în perioada decembrie 2011 – iulie 2012 şi face parte din proiectul „Centrul multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia”, finanţat de Uniunea Europeană. „Accesul la educaţie ori pe piaţa muncii reprezintă o problemă majoră. Este necesar să luptăm pentru ca toţi copiii, inclusiv cei cu dizabilităţi, să beneficieze de şanse egale. Campania se desfăşoară în trei etape. Aceasta, de lansare a proiectului, una de educaţie inclusivă şi cea de inserţie pe piaţa muncii. Pentru ultima etapă va fi organizată o întâlnire cu potenţiali angajatori”, a spus Luminiţa Cîrlogănescu, coordonator al Centrului Multifuncţional Craiova.

Şi pentru că doar câteva zile ne mai despart de sărbători, Moş Crăciun a venit anul acesta mai devreme pentru copiii cu dizabilităţi beneficiari ai World Vision, dar şi pentru copiii de la mai multe grădiniţe şi şcoli craiovene. Într-o atmosferă festivă, cei mici au cântat colinde, au recitat poezii şi s-au întâlnit cu Moş Crăciun, care le-a oferit cadouri.