Doljul, pe podiumul naţional al performanţei şcolare

0
384

isjIeri, într-o conferinţă de presă, conducerea Inspectoratului Şcolar  Judeţean Dolj a prezentat în cifre situaţia rezultată în urma repartizării computerizate în învăţământul liceeal. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” primeşte o binemeritată medalie simbolică, motiv de încântare pentru responsabilii învăţământului doljean. În prezent, elevii sunt aşteptaţi pentru 19 locuri la învăţământul vocaţional, 481 de locuri la cel liceeal, dar şi 566 de locuri la cel profesional.

          Despre rezultatele obţinute în urma repartizării computerizate a vorbit Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj. „În urma repartizării computerizate, care a avut loc la data de 19 iulie, pe cele 4.144 de locuri au participat la repartizare, 3682 de elevi, 16 rămânând nerepartizaţi. În perioada imediat următoare, 21-29 iulie, toţi acei elevi care au fost repartizaţi îşi vor depune dosarele la unităţile de învăţământ unde au optat şi au fost admişi. Tot în intervalul 20-29 iulie debutează etapa a doua de repartizare în învăţământul liceeal şi putem spune că, la nivelul judeţului Dolj, au rămas 19 locuri la învăţământul vocaţional, 481 de locuri la cel liceeal, dar şi 566 de locuri la cel profesional. Aşa că, toţi acei elevi, care nu au fost cuprinşi până acum, îi aşteptăm să se înscrie şi să participe la această etapă de repartizare, pe de o parte, iar pe de alta, de să se înscrie la învăţământul vocaţional sau profesional. Ministerul Educaţiei Naţionale a emis şi un clasament al unităţilor de învăţământ, practic primele 50 de locuri la nivel naţional şi ne bucură în continuare faptul că, ne situăm pe podium între elitele unităţile învăţământului naţional, pe locul al treilea. Iată că, din nou, confirmă Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, cu cea mai mare medie de admitere, ultima medie fiind 9,85. Pe primul loc în ţară se află Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti cu 9,90, urmat de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrânn” din Constanţa cu 9,89. De altfel, cele două unităţi de învăţământ sunt rivalele Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” de foarte mulţi ani. Putem spune că ne mândrim pentru că, între aceste 50 de locuri constatăm că unele judeţe nu au intrat măcar în clasament. Vorbim de Timiş, de Arad. Dar şi de judeţul Cluj, care e de abia pe locul 50” a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj.

„Nu putem vorbi de o ultimă medie de admitere”

          Tot potrivit conducerii ISJ Dolj: „ultima medie de admitere în Dolj a fost 2,20 la Liceul din Amărăştii de Jos, dar sunt şi unităţi de învăţământ care nu şi-au completat locurile şi nu putem vorbi de o ultimă medie în aceste situaţii, acolo unde unităţile şi-au completat locurile la liceu, pentru că pot intra copiii care nu au susţinut Evaluarea Naţională, după situaţiile neîncheiate sau cele de corigenţă”. Nicuşor Cotescu atrage atenţia că, toţi copiii care nu-şi depun dosarele nu vor fi înmatriculaţi la nicio unitate de învăţământ. Dar asigură că: „vom face toate eforturile pentru a-i convinge să-şi depună dosarul, să participe în etapa a doua şi a treia, pentru că interesul nostrul al ISJ Dolj este da a cuprinde toţi elevii în învăţământul liceeal sau profesional, dar dacă există o situaţie de copii care nu-şi depun dosarele, fie nu doresc să meargă la unitatea unde au fost repartizaţi, fie vor să-şi depună dosarul la învăţământul profesional”, a precizat Nicuşor Cotescu.