Nou incident terorist la Bruxelles

0
234

bruxellesÎn jurul orei locale 21.00, ieri seară, în perimetrul Gării centrale din Bruxelles a fost identificat un individ. Când acesta a observat că le-a atras atenţia militarilor, a declanşat o centură cu explozibil. Militarii l-au neutralizat. Se pare că bărbatul a strigat “Allahu Akbar” în momentul detonării

Ministrul de interne belgian, Jan Jambon, a declarat astăzi că ”s-a evitat ce era mai rău” în atacul terorist eşuat de marţi noapte din Gara Centrală din Bruxelles, unde un presupus terorist a provocat o explozie şi a fost ucis de militari prezenţi la faţa locului, transmite EFE.

”Putem spune că s-a evitat ce era mai rău”, a apreciat Jambon într-un interviu acordat postului public de radio RTBF. Ministrul a mai precizat că autorul presupus al ”atacului terorist” a fost identificat, însă nu a dezvăluit numele acestuia. ”Identitatea teroristului este cunoscută. L-am putut identifica”, a declarat Jambon. Premierul belgian Charles Michel a convocat pentru miercuri la ora locală 09:00 (07:00 GMT) o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională. O explozie de proporţii reduse a avut loc marţi seara în gara centrală din Bruxelles, iar militarii care patrulau în zonă au neutralizat un suspect imediat după aceea. Nicio persoană nu a fost rănită. Procuratura federală a Belgiei a anunţat în cursul nopţii că incidentul este anchetat ca atac terorist.