Șofer de BMW prins cu pistolul deţinut ilegal în maşină

0
82

Un craiovean de 37 de ani este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, ieri după-amiază, poliţiştii rutieri i-au găsit, în BMW-ul oprit pentru control, un pistol şi 11 cartuşe, deţinute ilegal.

pistolConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, ieri, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova a oprit pentru control un autoturism BMW care circula pe porţiunea de drum situată între intersecţia cu strada Spania, către intersecţia cu strada Sărarilor. Conducătorul autoturismului a fost legitimat de poliţiştii craioveni, stabilindu-se că este vorba despre Răzvan Vasile, de 37 de ani, din Craiova.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, poliţiştii rutieri au găsit un pistol de culoare neagră şi muniţia aferentă acestei arme. Astfel, la faţa locului s-au deplasat şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj care au stabilit, din primele verificări, că arma găsită în interiorul autoturismului este un pistol neletal de autoapărare, marca Bruni, calibru 8 mm, prevăzut cu încărcător în care se aflau 11 cartuşe neletale cu efect acustic, de acelaşi calibru, nepercutate.

Craioveanul a declarat că le-a cumpărat în urmă cu 3 sau 4 luni, contra sumei de 500 euro, din municipiul Bucureşti, de la o persoană necunoscută. De asemenea, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii craioveni au stabilit că tânărul de 37 de ani nu este deţinător legal de arme şi muniţii. „În cauză se continuă cercetările, poliţiştii întocmind dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Arma şi muniţia au fost ridicate de oamenii legii pentru continuarea verificărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia.