Zgonea: Ne-am săturat să ni se spună pe nedrept că suntem comunişti; să scăpăm de aceste etichete

0
153

PSD trebuie să învingă “demonii trecutului” şi să înlăture eticheta de partid comunist, a declarat, ieri, la Congresul extraordinar al PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea.

“Învingându-ne demonii trecutului vom putea să ne alegem un nou drum. Doar aşa putem să scăpăm de etichete care au sugrumat de foarte mult timp viaţa partidului nostru şi ne-au ţinut captivi. (…) Mă doare de foarte multe ori când aud de aceste etichete. Suntem aici peste 4.000 de delegaţi şi vă pot spune clar şi tare: ne-am săturat de aceste clişee, ne-am săturat să ni se spună pe nedrept că suntem comunişti. (…) După 25 de ani, da, aşa este, nu avem nicio legătură cu această etichetă. Este doar un atac împotriva social-democraţiei, a singurului partid care se bate pentru justiţie socială, nu doar pentru creştere economică, un atac al adversarilor noştri de dreapta”, a spus Zgonea, care candidează la congres pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

El a adăugat că trebuie depăşite “complexele de falsă vinovăţie”, “sacii grei ai minciunilor” aruncaţi în “spinarea” PSD de unii şi alţii. “A venit timpul să înlăturăm aceste stigmate. Nu vă lăsaţi propriile valori confiscate. Trebuie să producem o schimbare profundă. Trebuie să ne adaptăm prezentului şi să privim cu încredere spre viitor”, a mai spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a încheiat discursul cu un citat din Biblie: “Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească, iar în cinste fiecare trebuie să dea întâietate altuia”.