Bursierii „Vreau în clasa a noua” se întâlnesc, la Electroputere Mall, cu Dani Oţil

0
210

Bursierii “Vreau în clasa a noua” se întâlnesc, astăzi, începând cu ora 15.00, la Mall Electroputere Parc Craiova, cu Dani Oţil, cunoscuta vedetă de televiziune, care este ambasadorul programului de trei ani. La evenimentul organizat de Fundaţia World Vision România, KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery vor participa elevii înscrişi în proiect din judeţul Dolj, iar trei dintre ei vor povesti ce înseamnă experienţa „Vreau în clasa a noua” pentru ei. Din anul 2008, proiectul de burse susține copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să îşi continue studiile la liceu, prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi.

În luna octombrie, pentru al optulea an consecutiv, KFC şi Pizza Hut sprijină programul World Vision „Vreau în clasa a noua” printr-o campanie de strângere de fonduri desfăşurată în toate restaurantele din ţară. Campania are ca scop susţinerea a cel puţin 75 de copii cu posibilităţi financiare limitate, din zonele rurale ale României, pentru a-şi continua studiile la liceu. După succesul ediţiei din 2014, când a fost strânsă o sumă-record de 75.000 de euro, Pizza Hut Delivery s-a alăturat campaniei, oferind clienţilor posibilitatea să doneze în locaţii odată cu ridicarea comenzilor.

Program de prevenire a abandonului şcolar

„Vreau în clasa a noua” este un program de prevenire a abandonului şcolar pentru tinerii de liceu care aduce continuitate în suportul pentru educaţie pe care l-au primit copiii din proiectele tradiţionale de dezvoltare comunitara ale fundaţiei World Vision România. Programul oferă copiilor care îşi doresc să înveţe, dar nu au susţinerea financiară necesară, o bursă care le dă şansa de a-şi continua studiile la liceu. Copiii sunt selectaţi în funcţie de situaţia financiară a familiei din care provin, de rezultatele şcolare şi de dorinţa lor de a merge la şcoală. Pentru fiecare bursier, un donator plăteşte 250 lei, sumă din care sunt acoperite cheltuieli de transport, cazare, masă, rechizite, suport educaţional, dezvoltare personală şi consiliere. Donatorii din program sunt cetăţeni români din ţară sau străinătate şi companii de renume.

Proiectul „Vreau în clasa a noua”  a fost lansat în anul 2008, reuşind să convingă un număr de 300 de români că educaţia este importantă pentru copiii din mediul rural şi că merită şansa la un viitor mai bun. Astfel, 300 de copii din mediul rural, care nu îşi puteau continua studiile liceale din cauza lipsei de susţinere financiară, au fost sprijiniţi să meargă la liceu. Bursa lunară pe care au primit-o a fost folosită de elevi, în funcţie de nevoile fiecăruia, pentru a-şi acoperi parţial sau integral costurile pentru cazare, masă, transport, rechizite şi manuale şcolare. În plus, bursierii au participat la activităţi de socializare, seminarii de educaţie, excursii şi tabere şcolare.

Profil de bursier

Printre cei care vor fi prezenţi astăzi la Electroputere Mall se numără şi Lidia. Ea face parte din prima generaţie de bursieri „Vreau în clasa a noua”. După rezultatele frumoase avute în anii de liceu, Lidia a urmat Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din Craiova, fiind în prezent studentă la Masterul „Paradigme ale comunicării organizaţionale”. Lidia a fost voluntar World Vision România, a lucrat apoi pentru o perioadă de un an pe poziţia de facilitator dezvoltare comunitară, în proiectul World Vision România „Made în Rural”, iar în prezent este angajată a Fundaţiei Svasta. Lidia consideră că proiectul „Vreau în clasa a noua” i-a deschis drumul, sprijinul oferit ajutând-o foarte mult în anii de liceu.