Autorul accidentului mortal de la Pielești, arestat pe 30 de zile

0
162

Tânărul de 27 de ani care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pielești, joi seară, și a fugit de la fața locului, a ajuns în arestul IPJ Dolj. El a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, în baza mandatului pe 30 de zile emis de Judecătoria Craiova pe numele său, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. A contestat imediat hotărârea, contestația sa urmând să se judece săptămâna aceasta la Tribunalul Dolj.

După ce l-au audiat pe tot parcursul zilei, vineri seară, polițiștii Serviciului Rutier Dolj, împreună cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au luat decizia de a-l reține pentru 24 de ore pe Salam Abdul, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, tânărul care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pielești și a fugit. Sâmbătă seară el a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În baza art. 226 C.p.p. rap. la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian pe o durată de 30 zile, de la 17.10.2015 până la 15.11.2015, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 17.10.2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Inculpatul a făcut imediat contestație, care se va judeca la Tribunalul Dolj în cursul acestei săptămâni.

Reamintim că, joi seară, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. Mai mulţi conducători auto care circulau prin zonă la momentul respectiv au oprit, au anunţat evenimentul pe 112 şi au filmat victima şi numărul de înmatriculare căzut de pe maşina fugarului – DJ-12-WON – în urma impactului.

La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au putut decât să constate decesul victimei, care suferise multiple fracturi. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din primele cercetări s-a stabilit faptul că Salam Abdul, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Poliţiştii spun că şoferul nu băuse şi are permis de conducere valabil, obţinut în anul 2007.