Fifor şi Maior, masă rotundă cu membrii Consiliului Atlantic, în SUA

0
76

fiforMinistrul Apărării, Mihai Fifor, însoţit de ambasadorul României în SUA, Cristian Maior, au participat, luni, la o masă rotundă cu membrii Consiliului Atlantic, desfăşurată la Washington, discuţiile vizând securitatea în regiune şi prezenţa aliată în flancul estic.

Din delegaţia română prezentă la masa rotundă au mai făcut parte şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat pentru armamente, Florin Lazăr Vlădică.

Tematica abordată a vizat, potrivit unui comunicat MApN, remis Mediafax, problematica securităţii, în contextul evoluţiilor strategice din ultimii ani, care au modificat fundamental mediul de securitate regional, dar care au avut un impact direct şi semnificativ asupra stabilitatii flancului estic al Alianţei.

„Considerăm că este nevoie de o abordare coerentă, coordonată şi articulată, atât în termeni politico-militari, cât şi operaţionali, cu rolul de a restabili balanţa securităţii şi a descuraja noi posibile acţiuni agresive în regiunea Mării Negre,” a declarat ministrul Mihai Fifor, potrivit sursei citate.