“Şcoli pentru Şcoli” în unităţile de învăţământ craiovene

0
361

În cadrul campaniei “Şcoli pentru Şcoli”, Asociaţia I.S. Drăgulescu a organizat în perioada 14-18 martie o serie de spectacole în mai multe şcoli din Craiova. Proiectul respectiv are drept scop strângerea de materiale şcolare pentru elevii din mediul rural. „Şcoli pentru Şcoli” doreşte stimularea elevilor din mediul urban în vederea dezvoltării conştiinţei sociale. Tocmai din acest motiv ne propunem să strângem din şcolile craiovene materiale şi împreună cu reprezentanţi ai acestora să le donăm elevilor care au o situaţie materială modestă. În acest fel ne dorim să dezvoltăm dorinţa de voluntariat şi de implicare civilă a tinerilor, în speranţa că acest lucru va duce la generarea de noi proiecte şi la consolidarea societăţii civile”, a declarat coordonatorul proiectului, Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei I.S. Drăgulescu.

Structurat în două etape, proiectul s-a desfăşurat în cinci unităţi de învăţământ din Craiova, respectiv Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Liceul de Artă “Marin Sorescu”, Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Colegiul Naţional “Carol I” şi Colegiul Naţional “Ştefan Velovan”. Spectacolele desfăşurate în fiecare dintre aceste şcoli au fost organizate pentru strângerea materialelor necesare procesului educaţional, iar accesul elevilor s-a făcut pe bază de donaţii, acestea constând în materiale şcolare de care aceştia nu mai aveau nevoie, sau pe care au dorit să le ofere. În partea a doua, organizatorii proiectului vor merge împreună cu reprezentanţii şcolilor craiovene şi vor împărţi materiale adunate în şcolile din judeţul Dolj. “Şcolile respective vor fi selectate cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în baza datelor pe care acesta le deţine vizavi de elevii care le frecventează”, a mai spus coordonatorul proiectului “Şcoli pentru Şcoli”. Spectacolul oferit elevilor prezenţi a fost unul interactiv, în care aceştia au putut interveni cu idei şi teme, la final fiind dezbătută tema voluntariatului şi cea a implicării în proiectele socio-umanitare.

Valentin Drăgulescu, coordonatorul proiectului “Şcoli pentru Şcoli”:

“Proiectul nostru are un caracter social şi suntem convinşi că acest caracter va imprima noi valori civice în elevii care au participat activ alături de efortul nostru. În acel proiect ni s-au alăturat cinci şcoli craiovene. După strângerea materialelor din aceste şcoli, împreună cu celălalt partener, Inspectoratul Şcolar Judeţean, vom selecta şi vom distribui materiale la unităţile de învăţământ din judeţ”.

 

Asociaţia I.S. Drăgulescu

Apărută în februarie 2006 din dorinţa de a conferi o nouă abordare asupra teatrului şi culturii I.S.Drăgulescu îşi propune să încadreze cultura într-o necesitate pentru publicul larg. Prin activităţile sale se îndreaptă spre dezvoltarea de noi forme de exprimare culturală, promovează dialogul şi cunoaşterea prin cultură susţinând în primul rând teatrul, sculptura, fotografia şi grafica. Asociaţia I.S. Drăgulescu organizeazã şi sprijinã manifestãrile teatrale de orice fel pentru a sensibiliza publicul în faţa fenomenului teatral în ansamblul sãu şi încurajeazã iniţiativa tinerilor, cărora le dă oportunitatea să-şi pună în aplicare ideile inovatoare.