Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” concertează în Serbia

0
189

Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” susţine astăzi, ora 19.00, la Centrul Cultural „Stevan Mokranjac” din Negotin (Serbia), un concert în cadrul proiectului transfrontalier „Muzica clasică uneşte oamenii de peste Dunăre”.

Sub bagheta dirijorului Ivan Iliev, şi de această dată Orchestra de Cameră va pune în valoare pagini alese din repertoriul universal, atât lucrări foarte cunoscute ce se bucură de admiraţia iubitorilor muzicii clasice de pretutindeni (Suita „Holberg”, op. 40 de Edvard Grieg şi Dansul ungar nr. 5 în Sol minor de Johannes Brahms), cât şi o compoziţie din creaţia lui Felix Mendelssohn-Bartholdy foarte rar inclusă în repertoriul de concert şi prezentată acum în primă audiţie: Simfonia nr. 12 în Sol minor pentru orchestră de coarde.

Programul concertului mai cuprinde Suita „Capriol” de Peter Warlock, Sperl-Polka, op. 133 de Johann Strauss Sr., alături de Concertul nr. 4 în Fa minor, op. 8, RV 297, „L’inverno” („Iarna”) din celebrul opus vivaldian „Le quattro stagioni” („Anotimpurile”).  «În compania Orchestrei de Cameră a Filarmonicii craiovene, violonistul Gabriel Niţă va interpreta partitura solistică a Concertului de Vivaldi, oferind totodată publicului meloman din Negotin prilejul audierii unuia dintre cele mai emoţionante fragmente de muzică de film, Fantezia de Nigel Hess. Lucrarea a fost compusă special pentru coloana sonoră a peliculei engleze „Ladies in Lavender” („Doamnele de la malul mării”), în scenariul şi regia lui Charles Dance (2004)», a precizat Iulia Negrea, şef Birou Imagine în cadrul Filarmonicii „Oltenia”.