Scrisoare deschisă adresată membrilor şi simpatizanţilor USR

0
702

         Aţi auzit multe lucruri despre mine în această campanie şi foarte puţine dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă adresez direct dumneavoastră pentru că aveţi dreptul să ştiţi adevărul. Aparent ne despart multe lucruri, dar, în realitate, mai multe ne apropie.

Tot ceea ce afirm mai jos este bazat pe informaţii publice pe care le puteţi găsi pe internet.

Când USR a lansat campania ”Fără penali în funcţii publice” am fost printre cei care m-am alăturat acestei iniţiative. Am făcut asta în public, într-o conferinţă de presă, iar ulterior am susţinut iniţiativa în Parlament.

(https://www.gds.ro/Actualitate/2018-08-03/deputatul-pnl-de-dolj-nicolae-giugea-a-semnat-pentru-campania-fara-penali-in-functii-publice/)

Pe 10 august am fost în stradă, alături de cei care au protestat împotriva derivei autoritare a PSD-ului.

(https://www.facebook.com/photo?fbid=294285191322460&set=pb.100022229441057.-2207520000..)

M-am pronunţat de la început împotriva traseiştilor şi pentru o politică bazată pe principii. Am scris din 2018, când unii nici nu ştiau la ce partid vor fi în anul alegerilor, despre cum trebuie ales un candidat al opoziţiei unite.

(https://www.contributors.ro/valoarea-practica-a-principiilor-in-politica-sau-cum-alegem-candida%C8%9Bii-unei-opozi%C8%9Bii-unite/)

Alegerile de anul acesta sunt foarte importante pentru viitorul Craiovei, pentru că oraşul nostru se află într-un moment de răscruce.          De votul nostru depinde dacă vom intra în rândul oraşelor care s-au dezvoltat beneficiind de o administraţie eficientă, sau va rămâne captivul unei administraţii corupte şi ineficiente.

Ştiu că unii dintre dumneavoastră nu cred asta şi îşi spun că este suficient dacă USR va scoate doar câţiva consilieri care vor face opoziţie în următorii 4 ani. Nu este deloc aşa. Dacă nu scoatem PSD-ul din administraţia locală, consilierii USR nu vor avea nicio putere, iar proiectele cu care aţi venit în faţa electoratului vor rămâne pe hârtie. Şi cei care pierd vor fi craiovenii.

Ştiu că aveţi proiecte care urmăresc modernizarea oraşului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii craiovenilor. Multe dintre acestea sunt comune cu cele pe care le propun eu, pentru că, de fapt, urmărim aceleaşi principii – o administraţie transparentă, eliminarea corupţiei, dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii craiovenilor. Putem face asta cu o singură condiţie: să avem pârghiile necesare. Dacă vom rămâne în opoziţie, atât noi cât şi dumneavoastră, nimic din ce ne propunem nu se va putea face, iar oraşul nostru va sărăci în continuare.

Toate informaţiile arată că, în momentul de faţă, bătălia pentru funcţia de Primar al Craiovei se dă între mine şi candidatul PSD. Ceilalţi candidaţi sunt la distanţă de noi. Andrei Caramitru a scris acum câteva zile:” Dacă dai voturile pentru cei mici, cu şanse zero, degeaba votezi. Sau votezi cu primarul în funcţie dacă eşti super mulţumit sau cu contra-candidatul cel mai puternic. Asta e tot. Oricine poate înţelege.” Andrei Caramitru se referea la situaţia din Bucureşti, dar exemplul lui se aplică foarte bine şi la Craiova.

Este nu doar în interesul craiovenilor, dar şi al USR ca voturile voastre să meargă către mine ca Primar. Veţi avea un cuvânt de spus în modul cum va fi administrat oraşul.

Aşadar, puteţi vota cu mine la Primărie şi să vă exprimaţi opţiunea dvs la Consiliul Local.

Haideţi să facem noi alianţa pe care craiovenii o aşteptau şi care, din motive pe care nu vreau să le dezvolt aici, nu a reuşit.

Nicolae Giugea

Comandat de PNL Dolj, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200012.