Investitori din Quatar, interesaţi de legumele româneşti

0
78

agriculturaMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Qatar, Abdulla Nasser A. Alhemaidi şi cu o delegaţie de oameni de afaceri din această ţară, interesaţi să dezvolte relaţiile de colaborare româno-qatareze în sfera domeniului agriculturii şi dezvoltării rurale. În acest sens, oaspeţii din Qatar şi-au manifestat dorinţa de a deschide o societate comercială în Bucureşti, fiind interesaţi de oportunităţi de investiţii în domeniul agroalimentar.

Ministrul Petre Daea a dat asigurări delegaţiei din Qatar că există o bună oportunitate de a investi în sectorul agroalimentar, întrucât România are produse excedentare care trebuie să iasă la export, dar înainte de aceasta, trebuie prelucrate. ”Aveţi posibilităţi de a investi în domeniul prelucrării legumelor, în România se produc cantităţi mari de legume de o calitate inegalabilă. Puteţi găsi parteneri în ţara noastră pentru a stabili relaţii comerciale de lungă durată”, a afirmat ministrul în cadrul întâlnirii.

De asemenea, o altă variantă pentru a realiza investiţii în România o reprezintă sectorul ovin, putând fi valorificate carnea, lâna, brânza sau pieile. În acest context, ministrul a prezentat iniţiativa MADR de a sprijini crescătorii de ovine pentru comercializarea lânii, program ce se derulează începând cu anul acesta.

În cazul în care domeniile acestea prezintă interes pentru investitorii din Qatar, ministrul Petre Daea i-a asigurat pe oaspeţii săi de toată deschiderea şi sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, mulţumindu-le totodată de vizita făcută şi dorindu-le mult succes în activităţile pe care le desfăşoară în România.