Începe procesul şoferului de BMW prins băut la volan şi cu permisul anulat

0
106

Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus începerea procesului tânărului de 26 de ani, din Craiova, prins băut la volanul unui BMW şi cu permisul anulat şi arestat preventiv în baza hotărârii Judecătoriei Craiova de pe 9 iulie a.c., aflat acum în arest la domiciliu. Dosarul a ieşit din camera preliminară vineri, 15 septembrie a.c., la aceeaşi dată instanţa menţinând arestarea preventivă a inculpatului.

politiaDosarul în care craioveanul Ionuţ Alin Traşcă, de 26 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz recoltare probe biologice şi conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu permis anulat a ieşit, vineri, 15 septembrie a.c., din camera preliminară a Judecătoriei Craiova, instanţa dispunând începerea procesului:

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu numărul 5470/P/2017 privind pe inculpatul Traşcă Ionuţ Alin pentru săvârşirea infracţiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, săvârşită în varianta conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană ala cărei permis de conducere i-a fost anulat, refuz de la prelevarea de mostre biologice. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Traşcă Ionuţ Alin. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 15 septembrie 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Și tot vineri instanţa a menţinut, ca fiind legală şi temeinică, măsura arestului la domiciliu faţă de inculpat.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, vineri, 7 iulie a.c., la ora 3.45, lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-au depistat pe Alin Ionuţ Traşcă, de 26 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe Calea Bucureşti, în apropiere de intersecţia cu strada Sărarilor un autoturism BMW, deşi avea permisul de conducere anulat. Tânărul mirosea şi a alcool, astfel că a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

judecatoria craiovaUlterior, în urma analizării dosarului împreună cu procurorul de caz, în cursul zilei de vineri s-a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de craioveanul de 26 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu permis anulat şi refuz recoltare probe biologice. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, iar sâmbătă, 8 iulie a.c., a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. A contestat hotărârea, însă Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Alin Ionuţ Traşcă, pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz recoltare probe biologice şi conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu permis anulat, dosarul înregistrându-se pe rolul Judecătoriei Craiova la sfârşitul lunii iulie. Inculpatul a solicitat instanţei înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, solicitarea sa fiind admisă pe 18 august a.c.