Dolj: Șofer francez depistat cu 160 km/h pe DE 70

0
90
radar-politieReprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, duminică, 17 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier şi  formaţiunilor rutiere din Dolj au executat o acţiune pe principalele drumurile naţionale şi europene în scopul prevenirii si combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei.
Poliţiştii au acţionat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere, astfel că, în doar câteva ore, au constatat 97 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 18.000 lei. Astfel, poliţiştii au aplicat 59 sancţiuni unor şoferi care au încălcat regimul legal de viteză, 13 permise de conducere fiind reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti rutieri a fost depistat Alfredo I., 20 de ani, domiciliat în Franta, în timp ce conducea un autoturism, pe D.E. 70 – în localitatea Răcarii de Sus, cu viteza de 160 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1305 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul pentru 90 de zile.