Dolj: Pompierii ISU Dolj au intervenit pentru stingerea a 23 de incendii în week-end

0
95

IMG-20170916-WA0000În perioada 15 – 17.09.2017, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stigerea a 23 incendii şi în 74 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

► din cele 23 incendii, 20 incendii au fost la vegetaţie uscată unde au intervenit echipajele de pompieri, din cadrul subunităţilor Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, Detaşamentul Pompieri Calafat, Secţia Pompieri Craiova, Secţia Pompieri Băileşti, Secţia Pompieri Segarcea şi Garda de Pompieri Bechet, raza judeţului Dolj, în mun. Craiova, cart. Bariera Vâlcii, str. Petrila, str. Prunişor, str. Potelu, str. Borsec, mun. Băileşti, mun. Calafat, loc. Bechet, com. Întorsura, com. Călăraşi, com. Işalniţa, com. Perişor, com. Malu Mare, com. Izvoare, com. Bratovoieşti, com. Breasta, com. Dobreşti şi com. Coşoveni. În urma incendiilor au ars aprox. 68 ha vegetaţie uscată, mirişte, aprox. 18 tone de plante furajere(lucernă şi coceni), aprox. 20 traverse de cale ferată din lemn şi  25 copaci. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

►15.09.2017, ora 16.09, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unei persoane, din com. Cârna. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la modulul de locuit. În urma incendiului au ars  modul de locuit, aprox. 2500 kg plante furajere (lucernă, paie), butelie aragaz, radiator electric şi aprox. 50 kg materiale textile (articole de îmbrăcăminte). Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza jocului  copiilor cu focul.

►16.09.2017, ora 00.38, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la apartamentul unei persoane, din mun. Craiova, str. 22 Decembrie. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-o încăpere la materiale textile, în urma acestuia au ars tocăria din termopan de la balcon, aparatură electrocasnică (frigider, maşină de spălat) şi aprox. 30 kg materiale textile  (articole de îmbrăcăminte şi lenjerie). Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric defect).

►17.09.2017, ora 14.30, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mirişte, pe un teren agricol, proprietatea domnului Ion T., care s-a propagat la un depozit de furaje, proprietatea domnului Cârstea M., din com. Ostroveni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta plante furajere, în urma acestuia au ars  aprox. 300 m2  mirişte, un depozit de furaje construit din lemn cu acoperiş din plăci de azbociment pe o suparfaţă de aprox. 20 mp, aprox. 600 kg plante furajere (fân şi lucernă). Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise.

►tot în aceeaşi perioada, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă  Bucovăţ, Valea Stanciului,  Amărăştii de Jos, Goieşti,  Lipovu, Sadova, Carpen, Calopăr, Podari, Goicea, Mischii, Giurgiţa, Fărcaş, Greceşti, Brădeşti, Ostroveni, Gighera, Urzicuţa, Amărăştii de Jos, Valea Stanciului, Rojişte, Argetoaia, Murgaşi şi Castranova, au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 24 incendii.