Senatorul Dincă îi cere primarului Craiovei să demareze lucrările de reabilitare a Colegiului Carol I

0
347

carol IOrganizaţia PNL Craiova îi cere primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu să nu mai tergiverseze demararea lucrărilor de reabilitate a Colegiului Carol 1, existând riscuri atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.

Senatorul PNL, Mărinică Dincă a precizat că sunt 4 ani de când se tot caută motive sau se pierd finanţări, timp în care, cei care îşi desfăşoară activitatea acolo îşi pun viaţa în pericol. “La finalul acestui an şcolar am putut cu toţii vedea că două dintre colegiile de elită ale ţării sunt din Craiova. Unul este Colegiu Naţional Fraţii Buzeşti şi celălalt este  Colegiul Naţional Carol I. Colegiul Naţional „Carol I” va aniversa anul acesta 190 de ani de existenţă şi din păcate îşi  trăieşte cea mai neagră perioadă din cauza stadiului de degradare al clădirii. Cu toate acestea, copiii, profesorii şi părinţii se zbat să facă performanţă în mizerie asumându-şi riscul de a muri în fiecare zi. Vreau să îi felicit pe toţi pentru eforturile depuse.  Deşi a avut o rată de promovare la bacalaureat aproape de 100% mai exact 3 absolvenţi au picat din 274, Colegiu Naţional Carol 1 nu este deloc printre priorităţile autorităţilor locale, respectiv pe agenda primarului Olguţa Vasilescu.”, a subliniat parlamentarul doljean.marinica

„Olguţa Vasilescu va avea pe conştiinţă o nouă tragedie de tip Colectiv”

Reprezentnaţii PNL Dolj au mai spus că în luna februarie anul acesta a fost demisă conducerea colegiului şi numită o alta, părinţii copiilor s-au revoltat pe bună dreptate cu privire la condiţiile inumane în care se desfăşoară actul educaţional. În acest moment, corpul central care trebuia de mult reabilitat stă să cadă, iar dacă Primăria nu ia măsuri imediate, peste o lună şi jumătate când incepe un nou an şcolar va fi şi mai grav. Pereţii cad, pericolul este iminent, dezinteresul însă este maxim. “Primăria tace sau minte sau ameţeşte pe toată lumea. Fondurile europene pentru reabilitare s-au pierdut din cauza incompetenţei autorităţilor. Primarul nu îşi asumă nimic.Doar minte. În februarie vorbea de nu ştiu ce licitaţie, în mai venea în şedinţa de Consiliu Local cu un cărucior de hârtii pe care l-a plimbat prin fata consilierilor locali, ca să ne demonstreze că munceşte, iar astăzi după 6 luni de minciuni constantam ca nu se face nimic. Atragem atenţia că reabilitarea clădirii este de maxima urgenţă iar riscul la care sunt supuşi elevii şi profesorii care vor începe in luna septembrie şcoala este maxim. Primarul Olguţa Vasilescu va avea pe conştiinţă o nouă tragedie de tip Colectiv. Îi cerem acesteia să aducă în Consiliul Local documentaţiile necesare aprobării lucrărilor la acest Colegiu, pentru a se evita tragedii şi a se corecta rapid problemele existente.”, a mai spus senatorul Mărinică Dincă.