„U” Craiova – FC Sabail din Azerbaidjan, în Europa League

0
475

În primul tur preliminar al Europa League, Universitatea Craiova va întâlni formaţia FC Sabail din Azerbaidjan. Primul meci se va disputa pe 11 iulie, la Baku, iar returul pe 18 iulie, pe „Ion Oblemenco”. Din păcate, distanţa Craiova-Baku este de peste 3.000 de km, fiind astfel o deplasare extrem de dificilă pentru fanii din Bănie, care au nevoie de paşaport şi viză pentru a merge în Azerbaidjan. Baku este oraşul care a găzduit recent finala Europa League, iar mulţi suporteri de la Chelsea şi Arsenal au refuzat biletele la meci, din cauza distanţei enorme.

FC Sabail Baku este o echipă înfiinţată în 2016 şi care a ocupat locul 3 în prima ligă din Azerbaidjan în sezonul recent încheiat. Este la prima participare în cupele europene. În lotul azerilor se află celebrul mijlocaş ghanez Michael Essien, fost la Chelsea, Real Madrid şi AC Milan, acesta fiind şi antrenor al echipei under 19 a clubului. Totodată, la Subail evoluează fundaşul macedonean care a jucat la Universitatea Craiova, Tome Kitanovski. Alţi străini sunt portarul ucrainean Rybka, ex-Dinamo Kiev şi Karabuk, guinezul Maudo, nigerianul Akpoveta, brazilianul Henrique, moldoveanul Cociuc, argentinianul Irriberi, congolezul Koubemba. Antrenor este un azer, Aftandil Hajiyev.

Lotul lui Sabail este cotat la 7,7 milioane de euro, cel mai bine cotat fiind Maudo, la 600.000 de euro. Echipa de bază a celor de la Sabail este: Rybka – Martinov, Kitanovski, Qurbanov, Maudo – Cociuc, Essien, Muradbali, Yakublu – Koubemba, Akpoveta.

Formaţia azeră se află în pregătiri în Bulgaria, la Bansko, iar săptămâna viitoare va disputa un amical cu Academica Clinceni, pe 28 iunie. Totoodată, Universitatea Craiova va întâlni, în stagiul din Austria, campioana Azerbaidjanului, Qarabag, pe 25 iunie.

Miercuri va avea loc tragarea la sorţi a turului doi preliminar din Europa League.