Primăria Craiova suspendă activitatea la ghișeele de la Taxe și Impozite

0
927

Primăria Craiova a luat, de ieri, o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Direcția de Taxe și Impozite, care funcționează prin mai multe puncte de încasare a plăților de la populație, ce au fost deschise în cartiere, își suspendă programul de funcționare.

De ieri, a fost suspendat programul de audiențe/relații cu publicul al compartimentelor funcționale din cadrul aparatului de specialitate al primarului. De asemenea, potrivit reprezentanților municipalității, a fost redus programul de relații cu publicul la Centrul de informații pentru cetățeni (registratură), astfel: pentru Depuneri (sediul din strada „A.I. Cuza”, nr.7), de luni până vineri, între orele 9.00 și 11.00, iar pentru Eliberări (sediul Palace, strada „A.I. Cuza”, nr.1), de luni până vineri, între orele 9.00 și 11.00.

Toate punctele de încasare din cartiere, închise

Direcția de Impozite și Taxe și-a suspendat, tot de ieri, activitățile la următoarele sedii, care au fost deschise în cartiere: la punct de încasare aflat pe Calea Bucureşti, nr. 51C (în Piaţa Centrală); la punct de încasare din strada „Mitropolit Firmilian”, nr. 14; la punctul de încasare din cartierul Craioviţa Noua (Bulevardul Oltenia Bl.65A1- parter), la punctul de încasare din cartierul Brazda lui Novac (Str. Doljului,nr.37, Bl. G4, parter), la punctul de încasare din cartierul Rovine (Str. Nicolae Iorga,nr.31, Bl. E1, parter), la punctul de încasare din cartierul „1 Mai” (Str. Independentei nr. 12, Bl.7, parter), precum și la punct de încasare din cartierul Lăpuș (Calea București, nr.137,Bl.T6, parter). 

 Se suspendă și activitatea Comisiei de Urbanism

De asemenea, se suspendă activitatea Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Craiova, autoritățile precizând, într-un comunicat de presă, că toate solicitarile ce vizează documentații de urbanism și care trebuiesc analizate în cadrul acestei comisii urmând a fi amânate până la încetarea stării de urgență. 

Străzile din oraș, dezinfectate cu clor

De-a lungul acestei perioade, pe lângă măsurile de digitalizare a serviciilor de lucrul cu publicul și de depunere acte, autoritățile locale au trecut la dezinfectarea spațiilor publice. Au fost dezinfectate piețele și spațiile de comerț din Târgul de Săptămână. RAT Craiova a dezinfectat, la rândul său, autobuzele și tramvaiele, precum și peroanele din stațiile de așteptare a călătorilor. SC Termo a luat măsura de a dezinfecta punctele și centralele termice, iar SC Salubritate a pornit un program de spălare și dezinfectare cu clor a străzilor. Primăria Craiova dezinfectează, în perioada în care elevii se află acasă, toate sălile de clasă. O măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului a fost luată în sensul închiderii celor nouă creșe din subordinea municipalității. Cele patru spitale din Craiova se află, de asemenea, în carantină.