Autorităţile, pe poziţii în aşteptarea ninsorilor

0
307

Iarna continuă să ne trimită ninsori. Autorităţile locale spun că sunt pregătite să facă faţă căderilor de zăpadă pe care le anunţă meteorologii pentru zilele următoare, având, pe lângă utilaje, şi stocuri suficiente de material antiderapant. Salubritatea a intervenit cu 27 de utilaje, pentru a ridica stratul de zăpadă care s-a aşternut pe străzile din Craiova în noaptea de luni spre marţi.

zapada 2Stratul de zăpadă care s-a aşternut, din nou, pe străzile din Craiova a reuşit să fie îndepărtat la timp de către echipele de deszăpezire. Aşa se face că ieri-dimineaţă, când traficul s-a pus în mişcare, oamenii mergând spre locurile de muncă, iar copiii spre şcoli, s-a putut circula în condiţii cât de cât bune. Cu excepţia trotuarelor, unde zăpada nu a putut fi îndepărtată de la primele ore, cel puţin străzile din centrul oraşului, erau degajate de omăt.

18 utilaje au fost scoase la intervenţie

Potrivit conducerii Salubrităţii, începând din noaptea de 17 ianuarie, 18 utilaje specializate au intervenit pentru combaterea poleiului. Acţiunea de deszăpezire s-a concentrat, spun autorităţile, să prevină incidentele cauzate de apariţia îngheţului, intervenindu-se în zonele de risc de pe teritoriul municipiului, cum sunt intersecţiile, zonele de pantă, sensurile giratorii şi pasajele. De asemenea, s-a acţionat şi pe arterele şi străzile secundare din cartierele Craiovei.

35 de tone de sare şi nisip, pe străzile din Craiova

zapada (1)Partea bună este că autorităţile şi-au asigurat suficiente stocuri de material antiderapant cu care să acţioneze în situaţii dificile. Ieri, în primele ore de acţionare, peste 35 de tone de material antiderapant în amestec (sare industrială şi nisip) au fost împrăştiate pe străzile din municipiu. Pe fondul ninsorii abundente, în dimineaţa de marţi, începând cu ora 7.00, autorităţile au decis să suplimenteze şi numărul utilajelor, care a fost mărit la 27.

Cu ochii pe prognozele meteo

Fiindcă se anunţă, în continuare, ninsori care vor cădea până la sfârşitul acestei luni, autorităţile spun că şi-au luat toate măsurile de precauţie astfel încât să facă faţă oricărei situaţii. „Urmărim în continuare evoluţia vremii şi starea căilor publice din municipiul Craiova şi, în cazul în care va fi nevoie, suntem pregătiţi să intervenim cu utilaje suplimentare, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil şi din zonele pietonale”, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Stocuri suficiente de material antiderapant

zapadaÎn prezent, SC Salubritate Craiova SRL are pe stoc 1.054 tone de sare industrială, 393 metri cubi de nisip şi 41,755 tone de clorură de calciu. De asemenea, în acţiunea de deszăpezire a oraşului se contează pe un număr de peste 100 de utilaje de intervenţie, 40 dintre acestea fiind închiriate de către operatorul de Salubritate, care coordonează această acţiune, de pe piaţă, de la societăţi de construcţii. În momentul în care a fost scoasă la licitaţie închirierea utilajelor, preţul pentru aceste luni de iarnă a fost estimat între 1.536.408 lei şi 2.423.304 lei, fără TVA.