0
442

Criminalul din Rovine, de la petrecere … în arest

Tânărul de 21 de ani din Pleniţa, Bogdan Dosoftei, care a înjunghiat mortal un tânăr de 19 ani, în cartierul Rovine, şi a mai rănit altul, tot de 19 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi lovire şi alte violenţe. Aseară, acesta a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În faţa anchetatorilor a recunoscut comiterea faptelor şi a spus că a lovit cu cuţitul la întâmplare, în timp ce era, la rândul său, lovit.

crimaProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu poliţiştii craioveni, au reuşit să pună cap la cap toate detaliile şi să stabilească „filmul” tragediei petrecute luni dimineaţă, în jurul orei 2.00, pe strada Maramureş din cartierul craiovean Rovine, în urma căreia un tânăr a murit, iar altul a fost rănit. Astfel, în urma anchetei s-a stabilit că autorul participa la o petrecere organizată în apartamentul în care Costinel Nicolae Ciocan (sărbătoritul) locuia fără forme legale împreună cu prietena şi fratele ei, la apartamentul 19 din blocul C 31, de pe strada Maramureş. În timpul petrecerii, unul dintre tineri, Ştefan Băran, a fost sunat de Doru Gheorghe Voicu, de 19 ani, care-l bănuia că are o relaţie cu fosta sa prietenă. Cel dintâi a pus telefonul pe speaker, ca să audă toată lumea, astfel că în discuţie au intervenit şi cei prezenţi la petrecere. Cearta a degenerat în înjurături şi ameninţări, iar la final au stabilit să se întâlnească în zona Gării din Craiova, unde Voicu a venit însoţit de Adrian Robert Grigorie, de 19 ani, şi alţi trei tineri. Inculpatul, împreună cu Ştefan Băran şi ceilalţi băieţi care se aflau în apartament au plecat către locul de întâlnire, însă în apropierea pieţei agroalimentare de la Gara Craiova au observat un echipaj de poliţie, aşa că au fugit în direcţii diferite, ulterior întâlnindu-se în acelaşi apartament.

S-a spălat de sânge şi a ascuns cuţitul sub o pătură

arestatDe cealaltă parte, Doru Gheorghe Voicu l-a rugat pe unul dintre tinerii care îl însoţea să-l sune pe alt participant la petrecere, şi să-i spună că un prieten comun a fost bătut şi trebuie să meargă să-l ia de la Facultatea de Agronomie din Craiova, stabilind să se întâlnească în faţa bisericii din apropierea complexului comercial Fraţii Bacriz din cartierul Rovine. Voicu urmărea, în acest fel, ca la întâlnire să-şi facă apariţia şi Băran (cel cu care avea discuţii legate de fosta sa prietenă), lucru ce s-a şi întâmplat. Ştefan Băran şi alţi doi băieţi au ajuns în faţa bisericii, iar Doru Gheorghe Voicu, Adrian Robert Grigorie, şi alţi doi tineri au coborât din maşină şi i-au luat la bătaie. În acel moment sărbătoritul a fost sunat spunându-i-se „coboară că ne omoară”, aşa că l-a luat pe Bogdan Dosoftei şi au coborât în fugă la parterul blocului unde se aflau Grigorie şi Voicu. S-au luat la bătaie, iar inculpatul l-a înjunghiat cu un cuţit cu lamă rabatabilă tip briceag în zona toracică pe Grigorie Robert Adrian. Victima a ieşit pe uşa din spate a blocului şi a mers într-o parcare din apropiere, unde a şi decedat. Inculpatul a continuat agresiunea şi l-a înţepat cu cuţitul în zona coapsei piciorului drept şi a umărului drept pe Voicu, care a fugit pe strada Maramureş, şi l-a mai lovit cu pumnul în zona feţei pe un alt tânăr. „După comiterea agresiunilor, inculpatul Dosoftei Nicolae Bogdan a revenit în apartament, unde s-a spălat pe mâini de sânge şi a ascuns cuţitul sub pătura de pe patul din sufragerie, unde a fost găsit de organele de anchetă”, au reţinut procurorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Dosoftei.

Medicii legişti au constatat că moartea numitului Grigorie Robert Adrian a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne urmare a unei plăgi toracice înjunghiate cu secţionarea venei pulmonare drepte. Cât despre Voicu, acesta a prezentat la examinare leziuni de violenţă ce pot data din 16.01.2017, iar leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi tăietor-înţepător. Gravitatea leziunilor a fost apreciată la circa 5 zile îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii, conform certificatului medico-legal.

La audiere, în faţa anchetatorilor, inculpatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor de care este acuzat şi a susţinut că a lovit cu cuţitul la întâmplare, în timp ce era lovit de persoana vătămată şi victimă. Bogdan Dosoftei a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seară, fiind introdus în arestul IPJ Dolj, iar aseară a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.