Poliţia de Frontieră s-a reorganizat

2
324

De ieri nu mai există Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj. Asta pentru că tocmai a intrat în vigoare Legea nr. 280 din 7 decembrie 2011 care vizează reorganizarea Poliţiei de Frontieră Române. În aceste condiţii, IJPF Dolj devine Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj şi face parte din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la comanda căruia a fost împuternicit comisarul-şef de poliţie Marius Dan Popară.

Varianta oficială, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, este că această reorganizare are ca scop principal întărirea structurilor operative de execuţie, în urma aplicării acesteia fiind reduse 25 de funcţii de conducere. Totodată, după cum se mai arată în comunicat, au fost ajustate structurile suport, fiind realizată o reducere a personalului care încadra astfel de structuri cu aproximativ 12%. Structurile suport sunt cele neoperative, respectiv contabilitatea, resursele umane şi logisticul. Ce se întâmplă cu aceşti oameni nimeni nu poate spune în acest moment. Ba, mai mult, contactându-l pe purtătorul de cuvânt al IJPF Dolj, pentru detalii, am primit răspunsul că, în urma reorganizării, la nivelul judeţului nu mai există purtător de cuvânt.

Astfel, în acest moment nu se ştie exact câţi poliţişti de frontieră din Dolj se mai regăsesc pe noua organigramă şi câţi vor fi nevoiţi să-şi caute alte locuri de muncă. Oamenilor li s-a promis că nu vor fi lăsaţi pe drumuri, cei ale căror posturi se vor desfiinţa urmând să fie relocaţi la Poliţia Naţională. Deocamdată nu fac decât să spere că va fi aşa, pentru că cei mai mulţi dintre ei au familii de întreţinut, credite la bănci, iar piaţa de muncă din judeţ nu le oferă prea multe oportunităţi. Se pare că, cel puţin până după sărbători, nimeni nu va primi veşti proaste, însă asta nu înseamnă că ele nu vor veni.

Prin noua Lege nr. 280/2011, la nivelul fiecărei frontiere cu statul vecin se creează inspectorate teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române, iar la nivelul judeţelor Tulcea şi Constanţa se înfiinţează Garda de Coastă. Astfel, la frontiera cu Republica Moldova va funcţiona Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, la frontiera cu Bulgaria, pe Dunăre – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (care cuprinde şi Doljul), la frontiera cu Serbia – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, la frontiera cu Ungaria – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, la frontiera cu Ucraina – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, iar la frontiera maritimă, Delta Dunării, Dunărea interioară şi frontiera de uscat cu Bulgaria – Garda de Coastă.

 

2 COMENTARII

  1. AMNALFABETUL DE BERCEANU IONISOR SEFUL DE LA CALAFAT VROIA SA AJUNGA SEF LA GIURGIU DAT PROFESIONISTII ADEVARATI DIICOT SRI II AU LUAT MAUL TATICULUI DE INFRACTORI CU BAIATUL INFRACTOR SARACU ANALFABET DE ASTA TOT AMANA PROCESUL LUI POMPIERU CARDERUL ACUM ARE TIMP SA INVETE SI EL CE E UN PASS CD TC TRAVEL DOCUMENT SUNTEM CU OCHII PE TINE ACUM +un grup de ofiteri activi si in rezerva

  2. Se revine astfel la vechea reorganizare a trupelor de graniceri, care aveau mari unitati la nivel de brigazi in Timisoara, Giurgiu si celelalte orase unde acum se infiinteaza inspectorate teritoriale.

Comments are closed.