Cinci doljeni prinşi de jandarmi la braconat

0
237

braconaj (1)Cinci doljeni, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic, după ce au fost prinşi de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, marţi noaptea, pe fondul de vânătoare 26 Bârca, în timp ce practicau vânătoarea la lumina proiectorului şi prin folosirea câinilor din rasa ogar.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, marţi, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, aflate în timpul unei acţiuni specifice de prevenire a faptelor antisociale în domeniul cinegetic, s-au sesizat cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare 26 Bârca, se afla un autoturism care se deplasa în diferite direcţii şi lumina fondul de vânătoare cu un proiector. Jandarmii au procedat la oprirea autoturismului, la legitimarea conducătorului auto şi a pasagerilor, constatând că se numesc Ionuţ Gabriel Miculescu, de 31 de ani, Gabriel Cîmpeanu, de 35 de ani, Florin Dumitru, de 20 de ani, toţi trei din comuna Urzicuţa, Florin Vîrtosu, de 47 de ani, din comuna Bârca şi Mircea Anton, de 37 de ani, din municipiul Băileşti.

Bărbaţii aveau patru câini din rasa Ogar şi un iepure de câmp pe care îl prinseseră cu ajutorul acestora. Cu toţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri, pe numele lor fiind întocmit dosar penal, care a fost ulterior predat poliţiştilor IPJ Dolj, pentru continuarea cercetărilor: Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „practicarea vânătorii cu ogari” şi „vânătoarea pe timp de noapte la lumina farurilor autovehiculelor sau prin folosirea proiectorului”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, iar documentele întocmite au fost înaintate organelor judiciare din cadrul I.P.J. Dolj pentru continuarea cercetărilor, au precizat reprezentanţii IJJ Dolj. Poliţiştii au predat cei patru câini reprezentanţilor AJVPS şi iepurele a fost dus la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj.

braconaj