”Să dăm posibilitatea craiovenilor să decidă asupra minim 10% din bugetul local”

0
632

Toţi candidaţii la primăria Craiova vorbesc de smart- city, ceea ce e un lucru bun. Să digitalizăm serviciile publice, să uşurăm viaţa cetăţenilor în raport cu administraţia, să avem un trafic inteligent, să avem aplicaţii diverse prin care să ne planificăm mai bine viaţa în oraş, de la parcări la timpul liber şi multe altele.

         Un smart city înseamnă înainte de toate acestea un oraş în care  cetăţenii pot decide asupra unei părţi din bugetul local.Prin metoda bugetării participative. O susţin şi mă voi bate pentru ea la Primăria Craiova.

DE CE MĂ VOI LUPTA PENTRU DREPTUL CRAIOVENILOR DE A DECIDE ASUPRA UNEI PĂRŢI A BANILOR PUBLICI?!

Prin toate cartierele, oameni de toate categoriile sociale şi de toate vârstele, îmi spun aşa: ”În cartierul meu nu se va schimba nimic pentru că DOAR CE VREA PRIMARUL SE FACE ÎN ORAŞUL ĂSTA!”

Eu, Anişoara Stănculescu, vin la primărie să schimbăm această realitate. Sunt singurul candidat pentru primăria Craiova care vorbeşte de bugetul participativ în această  campanie. Şi care îl va implementa în Craiova.

Oamenii au dreptul, ca peste tot în oraşele civilizate ale lumii sa decidă asupra destinaţiei unei părţi din bugetul construit şi din taxele şi impozitele pe care ei le plătesc. Şi cei din Craioviţa, şi cei din  Brestei, din Catargiu, din Valea Roşie, din Brazdă, din Bariera Vîlcii. De peste tot din oraş!

 CUM VOM PROCEDA?

Craiovenii vor decide, prin vot online, modul de alocare a minim 10% din Bugetul local.  În felul acesta şi dorinţele, nevoile celor din cartiere vor fi rezolvate şi nu vor mai fi amânate cu anii sau cu deceniile!!!

Cetăţenii vor putea  propune în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului proiecte diverse legate de domenii şi activităţi precum: parcări, spaţii verzi, locuri de joacă, străzi, alei şi trotuare, colectare deşeuri, spaţii publice smart, renovare faţade clădiri publice, modernizare/ construcţie de şcoli si grădiniţe, infrastructura utilitară  şi multe, multe altele.

Prin intermediul aplicaţiei inteligente pentru telefoane mobile şi calculator craiovenii  se vor putea înscrie pentru a propune proiecte şi pentru a evalua proiectele trimise de alţi cetăţeni.

Craiovenii vor putea să îşi facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect. Primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate şi supuse din nou unei campanii publice de mediatizare şi informare pentru votul final. Care va avea loc tot online.

În această etapă finală, toţi cetăţenii înscrişi pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanţate de Primăria şi Consiliul Local Craiova.

Nu e deloc complicat. Vom deprinde cu toţii această bună practica şi ne va fi mai bine. Vom merge cu totii înainte iar administraţia oraşului nu va va mai impărţi Craiova în cetăţeni de rangul I şi cetăţeni de rangul II. Toţi suntem plătitori de taxe şi impozite.

Aşa s-a modernizat Clujul în toate zonele sale. Aşa vom face şi la Craiova. Contez pe Voi!

Sunt Anişoara Stănculescu şi candidez la Primăria Craiova din partea PMP. Poziţia 2 pe buletinul de vot!

Mereu #ÎnServiciulDumneavoastră

Comandat de PMP Dolj, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200020.