PMP DOLJ: NU MAI AMÂNAŢI SOLUŢIILE PENTRU FERMIERI!

0
461

Cosmin Bosoancă, Vicepreşedinte PMP Dolj:”Legumicultorii şi fermierii au nevoie de sprijin acum, altfel riscăm să se ducă totul pe apa sâmbetei”

PMP Dolj cere încă o dată Ministerului Agriculturii să găsească soluţii pentru ca legumicultorii din România să-şi continue activitatea productivă. Cultivatorii de roşii din Dolj, ca de altfel din întreaga ţară, întâmpină mari probleme din cauza reducerii drastice, de aproape 1000 de euro,  a subvenţiei.

Consider că guvernul ar putea acoperi diferenţa de bani pentru ca subvenţia de 3000 de euro să fie achitată în întregime.Cultivatorii de roşii din Dolj asta aşteaptă”- precizează Cosmin Silviu Bosoancă, vicepreşedinte PMP Dolj.

PMP Dolj solicită deasemenea emiterea de către guvern a unui act normativ prin care ratele la credite si leasingurile luate de fermieri să fie amânate pentru o perioadă de 12-18 luni.

PMP sprijină demersurile fermierilor care solicită sprijin acum din partea statului în condiţiile în care mare parte a culturilor a fost distrusă de secetă. Această masură  nu are un impact bugetar si ar fi de mare ajutor fermierilor care nu vor mai fi nevoiti să între in restructurare, să fie raportati la Centrala Riscurilor de Credit.Ar fi ajutaţi să evite intrarea lor în incapacitate de plată”- a mai precizat Silviu Cosmin Bosoancă.

Comandat de PMP Dolj, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200020.