Întâlnire… de plăcere la tejgheaua revistei „Prăvălia culturală”

0
283

O nouă întâlnire din cadrul proiectului „Prăvălia culturală îți dă rendez-vous la Tradem!” va avea loc luni, 19 octombrie, ora 18.00, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. Tema dezbătută –  „Plăcerea”, iar moderator – Cornel Mihai Ungureanu.

«„Ce mai facem cu sau din plăcere? Ce pondere și ce importanță are plăcerea în viețile noastre?”, sunt întrebările de pornire, dar discuțiile vor cuprinde nu doar aspectele care țin de individ ale temei – de la mici plăceri și tabieturi la bucuria împlinirii unui vis, ci se vor referi și la rolul social al plăcerii. Societatea de plaisir, ce ar urma celei de consum, intențiile și planurile unor angajatori de a-și face salariații să vină cu plăcere la serviciu (vacanțele zilnice propuse de suedezi, de exemplu), plăceri permise sau interzise, raportarea la morală, religie, conștiință sunt posibile repere ale dialogului. Dar orice altă abordare a temei va fi primită cu… plăcere», precizează organizatorii.

Întâlnirile de la tejgheaua revistei „Prăvălia culturală” (http://pravaliaculturala.ro/) sunt găzduite lunar, din august a.c., de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. „Prăvălia culturală” este o revistă on-line care apare în fiecare lună pe 8 și a cărei apariție a fost inițiată la Craiova, în 2006.

Pe rafturile „Prăvăliei” și-au găsit locul de-a lungul vremii „mărfuri” produse de nume cunoscute ale spațiului cultural românesc: Ana Blandiana, Dinu Flămând, Dumitru Țepeneag, Simona Popescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Andrei Cornea, Șerban Foarță, Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, T.O. Bobe, Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, Robert Șerban, Bogdan Suceavă, Horia Gârbea, Ștefan Borbely, Irina Petraș, Daniel Vighi, Costi Rogozanu, Dan Perjovschi ș.a.