Cosmin Vasile : “Pentru că nu putem rata nicio linie de finanțare, Consiliul Județean Dolj are deja pregătite proiectele ce pot fi realizate cu fondurile PNI”

0
142
Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, a participat ieri la o întâlnire cu Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean, în cadrul unei ședințe la care au fost prezenți și primarii localităților din Dolj. Cu această ocazie, reprezentantul executivului a prezentat principalele obiective ale Planului Național de Investiții “Anghel Saligny”.
Acest program guvernamental de finanțare a proiectelor de infrastructură are principii asemănătoare de implementare cu cele ale  Planului Național de Dezvoltare Locală. De altfel, cele două PNDL au fost un real succes în județul Dolj. Doar prin PNDL 2, 147 de proiecte au fost finanțate, iar cea mai mare parte dintre ele au fost deja incheiate.
“Pentru că nu putem rata nicio linie de finanțare, Consiliul Județean Dolj are deja pregătite proiectele ce pot fi realizate cu fondurile PNI. În acest sens, am solicitat să existe criterii clare de selecție ale cererilor de finanțare depuse din partea administrațiilor locale, criterii care să nu implice și componenta politică. De altfel, aceeași îngrijorare privind criteriile politice o avem și pentru alocările bugetare din fondul de rezervă al Guvernului, situație pe care am semnalat-o în cadrul discuțiilor. În plus, am subliniat faptul că așteptăm cu mare interes demararea Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și a Programelor Operaționale. Avem mare nevoie de aceste instrumente de finanțare pentru proiectele noastre de mare anvergură”, a explicat şeful administraţiei doljene, într-o postare pe facebook.