“Consiliul Județean Dolj contribuie astfel activ la asigurarea condițiilor de desfășurare în siguranță a procesului educativ”

0
163
Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Diolj, a precizat într-o postare pe pagina sa de facebook că administraţia judeţeană este  pregătită pentru încă un an școlar pus sub semnul pandemiei, astfel încât s-au luat în calcul toate scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din Dolj. “Anul acesta, procedura de desemnare a furnizorilor de alimente în cadrul Programului pentru școli „Lapte, corn și măr” a fost încheiată la timp pentru ca produsele să poată fi pe băncile elevilor încă din prima zi de cursuri. Aproximativ 56.000 de preșcolari și elevi din Dolj vor beneficia, pe tot parcursul anului școlar 2021-2022, de un produs lactat, un produs de panificație și un fruct. Fiecare dintre elevii care vor frecventa cursurile vor primi, în funcție de un program zilnic stabilit, lapte și corn, iaurt și corn sau măr și biscuiți”, a spus şeful administraţiei doljene.
În situația în care cursurile nu se vor mai desfășura fizic, livrarea produselor se va suspenda. Odată cu revenirea la școală, conducerea unității de învățământ poate solicita furnizarea pachetelor de alimente aferente perioadei în care elevii au efectuat cursurile on-line. “Pentru școlile speciale din Dolj vom furniza, în următoarele luni, măști medicale și alte echipamente de protecție necesare desfășurării cursurilor fizice în siguranță. Beneficiarii materialelor sunt elevii și profesorii Liceului Tehnologic Special „Beethoven”, ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Sfântul Vasile” Craiova și ai Școlii Gimnaziale Speciale „Sfântul Mina” Craiova. Procedura de achiziție este aproape de final, iar finanțarea va fi din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, a precizat Cosmin Vasile.
Pentru scenariul în care cursurile vor trece în on-line, CJ Dolj a pregătit achiziția a 380 de tablete și 56 de laptopuri, destinate tot elevilor școlilor speciale. Dotarea cu echipamente mobile are ca scop asigurarea accesului la învățământ și este finanțată prin Programul Operațional Competitivitate.  “Contractul de finanțare a fost deja semnat, astfel că urmează procedura de achiziție. Consiliul Județean Dolj contribuie astfel activ la asigurarea condițiilor de desfășurare în siguranță a procesului educativ”.