Florinel Stancu, candidat PRO România la Preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj: „Noi venim cu o generaţie nouă pentru administraţia publică locală, cu oameni profesionişti care detestă corupţia”

0
557

Preşedinţii de consilii judeţene şi primarii vor avea puteri maxime asupra fondurilor europene de miliarde de euro care vor fi alocate României în perioada de programare 2021-2027 pentru investiţii regionale, destinate inclusiv firmelor mici şi mijlocii, conform viitoarei arhitecturi instituţionale propuse de Ministerul Fondurilor Europene. Din aceşti bani vor putea fi realizate investiţii judeţene în drumuri, utilităţi, şcoli, spitale, eficienţă energetică aclădirilor, turism, patrimoniu cultural, digitalizarea serviciilor publice locale/soluţii smart city, etc.

Asta înseamnă că autorităţile locale nu vor mai avea nicio scuză dacă nu vor atrage proiecte medii şi mari în următorii 4 ani. Vor avea la dispoziţie bani pentru dezvoltarea infrastructurii şi îndeplinirea obiectivelor indicate în Agenda 2030 a Naţiunilor Unite şi cele din New Green Deal of the Europe Commission, care să asigure neutralitatea climatică până în 2050 şi trecerea la energia regenerabilă până în 2035.

Problema rămâne însă aceeaşi: au actualii conducători ai judeţului Dolj capacitatea să atragă aceste fonduri?

Preşedintele PRO România Dolj, Florinel Stancu, candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, susţine că actualii aleşi local işi-au spus cuvântul şi că administraţia judeţeană are nevoie de oameni pregătiţi pentru viitor, nu pentru trecut.

„Le mulţumim, dar noi mergem mai departe cu oameni noi. Doljenii trebuie să aleagă viitorul, nu trecutul! Noi vrem ca judeţul Dolj, oraşul Craiova, să se îndrepte către un alt nivel. Viziunea noastră constă în repoziţionarea întregii comunităţi regionale la nivelul Uniunii Europene şi al relaţiilor internaţionale, cu demersuri ce vor face din Oltenia, din judeţul Dolj, un punct de referinţă pentru vecini. Noi venim cu o generaţie nouă pentru administraţia publică locală, cu oameni profesionişti care detestă corupţia, care pot vorbi argumentat, care pot răzbate, dispun de idei inovatoare şi de o strategie de planificare integrată menită să regândească dezvoltarea judeţului într-o dimensiune globală şi într-o economie deschisă”, spune Stancu.

Partidul PRO România propune pentru alegerile locale din 27 septembrie oameni cu experienţă, majortatea cu activităţi şi cariere impresionante, care nu au mai făcut politică până acum.

În unul din textele sale de pe pagina de Facebook, Florinel Stancu îşi asumă rolul de coordonator cu experienţă politică al cărei misiune este să ofere publicului o noua generaţie de politicieni locali: „Cu excepţia mea, care deţin funcţia de deputat şi fac politică la nivel înalt de peste 8 ani, restul echipei mele candidează pentru prima dată şi au ales PRO România pentru că este singurul partid care are drept obiectiv realizarea unui master plan pentru dezvoltarea ţării şi promovarea unor proiecte de construcţie pentru un viitor european fără a ignora specificul nostru naţional”.

Lista candidaţilor PRO România pentru Consiliul Judeţean Dolj este alcătuită din ingineri, doctori, arhitecţi, IT-şti, antreprenori, profesori şi foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Toţi s-au angajat să implementeze în următorii patru ani un program de guvernare care să asigure o tranziţie a judeţului către o economie „curată”, susţinută de o producţie tot mai mare de energie regenerabilă, cu o agricultură rezistentă la schimbările climatice şi cu fonduri europene îndreptate către dezvoltarea infrastructurii şi susţinerea unei societăţi echitabile.

„Pentru asta nu trebuie să inventăm roata, ci s-o facem să meargă mai repede şi în folosul tuturor”, declară candidatul PRO România.

„Putem schimba lucrurile încă din 28 septembrie 2020 prin câţiva paşi concreţi: vom constitui o echipă formată din cei mai buni funcţionari care s-au ocupat de atragerea fondurilor europene până acum la nivelul administraţiei judeţene. În câteva luni o vom complete cu noi consultanţi de top de la Comisia Europeană, specializaţi în politici şi proiecte europene. Apoi vom aloca o sumă considerabilă din buget pentru acest departament, dar şi pentru cofinanţare. În câţiva ani, vom avea în derulare 3 proiecte judeţene majore şi zeci de proiecte mijlociicare vor transforma judeţul în bine. În primii doi ani îmi propun să-l fac mult mai atractiv pentru investitorii mari şi puternici pentru ca în ceilalţi doi să investim în programe menite să reducă decalajele dintre rural şi urban”, a conchis Florinel Stancu.

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORGANIZATIA JUDETEANA DOLJ, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., CMF 21200010.