Mangia: „Acesta e MECIUL!”

0
92

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti

Severin, stadion: „Municipal”, astăzi, ora 20.30

Universitatea Craiova: Calancea – Screciu, Spahija, Kelic – Martic, Zlatinski, Rossi, Bancu – Gustavo, Mitriţă, Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic –  Popov, Mateiu, Briceag, Bărbuţ, Burlacu, Roman.

Dinamo Bucureşti: Brănescu – Hanca, Nedelcearu, Maric, Oliva – Costache, Anton, Nascimento, Salomao – Bokila, Nemec. Antrenor: Cosmin Contra. Rezerve: Penedo –I. Gheorghe, Dudea, Katsikas, Mahlangu, I. Şerban, Rivaldinho.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (Arad) – Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Gheorghe (Suceava).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Adrian Ionescu (Bucureşti).

Derby-ul cel mai important pentru fanii Ştiinţei, cel cu Dinamo, se dispută astăzi, la Severin

craiovaUniversitatea Craiova a pierdut un singur meci în acest campionat, runda trecută, dar are numai 3 puncte în faţa lui Dinamo înaintea derby-ului, deşi „câinii” au 4 înfrângeri la activ până acum. Craiova pare liniştită înaintea celui mai important meci pentru suporterii săi, în timp ce Dinamo este aproape să-l piardă pe Cosmin Contra, solicitat la naţională. Deşi posedă un lot mult mai generos faţă de sezoanele trecute, Mangia are şi el probleme. Chiar dacă Burlacu este în formă, îi va fi greu să prindă un loc de titular, fiindcă antrenorul italian nu se atinge de mignona tripletă ofensivă. Lipseşte Tiago, suspendat, dar revine Spahija, în timp ce Screciu, în ciuda formei slabe, poate rămâne titular pe locul „under 21”, deşi ar exista acolo variantele Briceag şi Popov. Martic n-a impresionat la debut şi acolo s-a resimţit la Cluj absenţa lui Dimitrov, accidentat, însă Mangia nu improvizează, schimbă doar post pe post, deşi ar putea fi încercat Briceag, care a dat randament ca fundaş dreapta anul trecut.  Chiar dacă a „comis-o” în Gruia, Calancea ar rămâne titular, iar Rossi îi va lua faţa lui Mateiu, chiar dacă acesta este foarte motivat în derby-uri.

De partea cealaltă, Cosmin Contra spune că se concentrează doar pe problemele de la Dinamo şi nu îşi face planuri pentru echipa naţională. „Guriţă” are variante în atac, unde posedă nouari autentici, precum: Nemec, Bokila şi Rivaldinho, dar defensiva a fost zdruncinată serios de Timişoara în etapa trecută. Romera este accidentat, Katsikas n-a impresionat, aşa că Maric ar putea reveni titular, iar Hanca ar fi păstrat fundaş dreapta. La mijloc, Contra mizează pe tehnica în regim de viteză a lui Costache şi Salomao şi pe pasele lui Anton şi Nascimento, care pot veni şi cu şuturi de la distanţă. Steliano Filip a fost lăsat în afara lotului, după ce s-a certat cu suporterii la meciul cu Timişoara, aşa încât Oliva va evolua ca fundaş stânga.

După ce au suferit din cauza lui Adrian Comănescu în mecilul din Gruia, oltenii au emoţii şi cu împărţirea dreptăţii în derby-ul cu Dinamo, fiindcă acesta va fi arbitrat de Ovidiu Haţegan. Arădeanul i-a dezavantajat pe alb-albaştri ca înainte de 1989 în sfertul din Cupa României cu Dinamo, disputat tot la Severin, în primăvară, şi câştigat la penalty-uri de echipa lui Mulţescu, în ciuda unei maniere total potrivnice a celui mai bine cotat arbitru român.

Mangia: „Când am venit la Craiova mi s-a spus să nu mă îmbrac în roşu”

Devis Mangia spune că a fost informat de la venirea în Bănie despre rivalitatea cu Dinamo. „Ştim că este un meci important, este diferit de celelalte, de fapt este MECIUL. Dinamo este una dintre cele mai bune echipe din campionat, are mare calitate, dar noi suntem pregătiţi să ne sacrificăm pentru a câştiga, fiindcă ştim ce important este meciul  pentru suporteri, dar ne gândim şi la situaţia noastră din clasament, vrem să ne păstrăm locul pe podium. De când am venit la Craiova mi s-a spus să nu port ceva de culoare roşie, aşa că am aflat imediat despre rivalitatea cu Dinamo. Este un meci special pentru Craiova şi-l vom trata ca atare. Dar pentru a putea creşte din punct de vedere mental, pentru a avea atitudinea corectă, trebuie să tratăm mereu meciul următor ca fiind cel mai important. Ne-am fi dorit să jucăm acasă, la Craiova, pentru că sunt convins că am fi avut o altă atmosferă, chiar dacă fanii au venit să ne susţină şi la Severin” a declarat Devis Mangia.

Iulian Roşu, fost jucător la FCSB, Rapid şi Astra, se află în probe la Universitatea. „Este un tânăr interesant, dar nu avem timp acum să ne decidem în privinţa lui, fiindcă avem un program aglomerat, îl vom urmări şi vom vedea dacă va rămâne” a spus Mangia în privinţa jucătorului de 23 de ani, care ultima dată a jucat la Olimpia Satu Mare.

Zlatinski: „Dacă trebuie, vom mânca şi iarba pentru a învinge Dinamo”

Bulgarul Hristo Zlatinski a marcat golul egalizator la ultima dispută directă cu Dinamo, terminat 2-2, iar „câinii” au pierdut 2 puncte foarte importante în lupta pentru titlu. Al doilea căpitan al Craiovei spune că el colegii vor intra foarte determinaţi pentru a câştiga derby-ul: „Dacă vom fi liniştiţi, concentraţi şi vom da totul pe teren, putem bate Dinamo. Mă simt oltean, sunt un bulgar oltean şi joc cu inima pentru Ştiinţa. Nu contează pe pe loc suntem noi sau unde se află dinamoviştii în clasament, ştim ce înseamnă pentru fanii noştri un meci cu Dinamo şi vom ieşi pe teren determinaţi, dacă trebuie, vom mânca şi iarba pentru a câştiga. Am uitat ce s-a întâmplat la ultimul meci, cu Hanca şi Contra, nu am nimic cu nimeni”. Tânărul Andei Burlacu a vorbit şi el despre jocul cu Dinamo: „Va fi o partidă încrâncenată, ştim ce înseamnă un meci cu Dinamo, dar suntem pregătiţi, iar cu fanii alături, care vor face o atmosferă extraordinară, vom putea câştiga. Mă bucur de încrederea antrenorului, lui îi datorez forma pe care o am acum”.

Contra s-a declarat disponibil pentru echipa naţională

Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, a confirmat negocierile privind preluarea echipei naţionale de fotbal a României. Contra susţine însă că a fost doar o discuţie preliminară. „M-am întâlnit cu Andrei Vochin şi Mihai Stoichiţă. Întâlnirea a durat în jur de 15 minute, a fost pentru prima dată când m-am văzut cu cei din Federaţie. M-au întrebat dacă aş fi disponibil să preiau echipa naţională, le-am răspuns că da, pentru că naţionala nu se refuză. Asta a fost totul, însă. Nu am discutat despre altceva, a fost o discuţie preliminară, ei voiau să ştie dacă sunt disponibil. Cred că FRF discută cu mai mulţi antrenori, lucru care mi se pare normal. Vom vedea ce va fi, deocamdată mă gândesc la meciul cu Craiova”, a spus Contra. „Guriţă” este principalul favorită să preia naţionala, după ce Dan Petrescu a refuzat postul.