Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare

0
307

facultateInstituţie cu tradiţie şi cu căutare şi în prezent în rândul tinerilor, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova va sărbători, în această toamnă, 50 de ani de la înfiinţare. Programul aniversar va cuprinde, pe 27 octombrie, o întâlnire cu profesorii seniori, în următoarele două zile fiind anunţate cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei iCOnEc şi evenimentul de decernare a unui titlu de Doctor Honoris Causa.

„Va fi un eveniment emoţionant, când ne vom întâlni şi vom sărbători oameni şi momente care au marcat istoria facultăţii noastre. Vom construi poduri peste timp şi ne vom întâlni, cei de acum şi cei de atunci, profesori şi studenţi, celebrând împreună trecerea într-o nouă jumătate de secol. Vom avea alături prieteni şi colegi dragi, din ţară şi străinătate, împreună cu care vom onora valoarea şi cunoaşterea şi ne vom bucura de succese, rezultate şi împliniri”, se menţionează pe site-ul facultăţii.

La jubileu, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Nicolae Sichigea, vorbeşte în mesajul său despre prestigiul profesional al instituţiei şi recunoaşterea ei pe plan naţional şi internaţional.

„Înfiinţarea Facultăţii de Știinţe Economice în anul 1966 ca Forum de învăţământ superior economic la Craiova este visul împlinit al mai multor personalităţi ştiinţifice, culturale şi politice ale Olteniei.

Sărbătorirea jubileului în 27-29 octombrie 2016 va fi un prilej pentru întâlnirea dintre generaţiile de cadre didactice care au slujit destinul facultăţii noastre, cu promoţiile succesive de absolvenţi, dar şi cu studenţii actuali pentru împărtăşirea experienţei şi evidenţierea aportului învăţăturii acumulate în desăvârşirea carierei de economist.

Menţionăm cu deosebită satisfacţie că de pe băncile facultăţii noastre au absolvit în cei 50 de ani de existenţă 34.500 economişti, din care 9.500 cu studii de master, absolvenţi ce pot fi întâlniţi în posturi-cheie şi de execuţie în instituţii publice şi firme de prestigiu din Oltenia, din ţară şi străinătate”, se menţionează în mesaj, invitaţia de a celebra cei 50 de ani de la înfiinţarea facultăţii fiind adresată tuturor membrilor comunităţii academice, ca şi colegilor din alte centre universitare.