Începe titularizarea!

0
237

profesorS-a terminat Evaluarea Naţională, s-a finalizat Bacalaureatul, se aşteaptă toate rezultatele finale, dar mai vine un examen,  profilat cât se poate de clar, destinat cadrelor didactice , aflate în aşteptarea titularizării pe posturi.

Cei doritori de înscrierea în sistemul de învăţământ de stat şi în cel particular au fost obligaţi să treacă prin mai multe etape de examinare, inclusiv „inspecţiile la clasă”, defăşurate după un program bine stabilit. „În ziua de 20  iulie 2016, va avea loc proba scrisă a Concursului Naţional  pentru ocuparea posturilor didactice a catedrelor vacante pentru învăţământul preuniversitar. Este vorba despre  promoţia 2016, prin absolvenţii acesteia, în cadrul unor Programe Psiho- Pedagogice  ”, a declarat prof.  Janina Vaşcu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi principal responsabil al mobilităţii personalului didactic, pentru judeţul Dolj.

Patru Centre de Examinare

Examenul scris, cel amintit, se va desfăşura în patru Centre: Liceul „Charles Laugier ” din Craiova, Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova , Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate din Craiova şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova . „După inspecţiile efectuate la clasă, cei care doresc să poată obţine titularizarea trebuie să ia minimum 7,00, la scris. Posturile declarate vacante sunt de cel puţin patru ani, în Dolj fiind 28 de posturi titularizabile ”, a mai spus Janina Vaşcu.janina vascu

Peste 1.000 de dosare depuse

Cu note obţinute peste 5,00, pot participa la etapele de repartizare pe posturi vacante/rezervate, pe perioadă  determinată, prin detaşare şi suplinire,  şi cei care se încadrează în aceste concepte, vorbind de cadre didactice. „Sunt înregistraţi 1.015 candidaţi care şi-au depus dosarele. În acest moment, se află în plină desfăşurare etapa de validare. Chiar şi în ziua examenului, se pot valida, în cele patru Centre de Examen, dosarele depuse de către candidaţi”, a mai precizat Janina Vaşcu.