Photo Laundry 3.0

0
600

fotoSâmbătă, 30 iulie a.c, între orele 18.00 şi 20.00, Asociaţia Tineretul ONU din România-filiala Craiova, va organiza în Piaţa Teatrului Naţional Marin Soresc, cea de-a III-a ediţie a proiectului „Photo Lanudry”, dedicat pasionaţilor de fotografie. Acest eveniment a fost purtat în 40 oraşe din şapte ţări diferite, şi a înregistrat peste 90 000 de participanţi. În 2013, asociaţia noastră a adus acest proiect în Craiova.

Photo Laundry este un proiect internaţional de fotografie, organizat pentru prima dată în Saint-Petersburg, în 2010. Acest eveniment a fost purtat în 40 oraşe din şapte ţări diferite, şi a înregistrat peste 90 000 de participanţi. În 2013, Asociaţia Tineretul ONU din România-filiala Craiova (UN Youth Association of Romania-Craiova Branch) a adus acest proiect în Craiova. În momentul de faţă putem să ne lăudăm cu succesul a două ediţii organizate în oraşul nostru. „Persoanele pasionate de fotografie au oportunitatea de a participa la activitate şi de a-şi expune lucrările în galeria noastră improvizată pe o sfoară ca într-o uscătorie de rufe. Fotografiile pot fi de orice dimensiune, oricât de multe sau puţine. În schimbul pozelor aduse vor putea alege oricare altele în schimb”, ne-a precizat Ştefania Dobre, preşedinte UN Youth-filiala Craiova, într-un comunicat de presă.foto1

30 iulie – Ziua Internaţională a Prieteniei

În cadrul celei de-a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, ziua de 30 iulie a fost decretată ca fiind Ziua Internaţională a Prieteniei, iar prin proiectul pe care îl desfăşurăm ne propunem să promovăm atât importanţa acestei zi internaţionale prin intermediul fotografiei respectiv, arta şi cultura. UN Youth Association of Romania (Asociaţia Tineretul ONU din România) este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată şi condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor şi activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societăţii româneşti şi al comunităţii internaţionale. În vederea realizării acestui obiectiv, Asociaţia Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc. Principalul proiect al asociaţiei este organizarea anuală a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN), cea mai mare simulare de tip MUN din România. În prezent, asociaţia are filiale în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Timişoara şi Iaşi.