Prinşi la frontieră cu acte de identitate false

0
50

frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat două persoane de origine afro-asiatică ce au încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de documente de călătorie italiene false. Cei doi au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei pentru cercetări.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, ieri-dimineaţă, la ora 5.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – Vidin Feroviar s-au prezentat pentru a intra în ţară două persoane de sex masculin , pasageri în trenul Interregio care circula pe ruta Sofia-Budapesta.

Cu ocazia controlului de frontieră, cei doi au prezentat cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor italiene. Procedând la verificarea documentelor, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că documentele prezentate la control sunt false total. Persoanele în cauză, cu vârste de 23 şi respectiv 31 de ani, nu vorbeau limba italiană şi nici o limbă de circulaţie internaţională, iar în urma controlului asupra bagajelor acestora nu au fost descoperite alte documente de identitate.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor respective, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat comisar-şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.