Mariana Chipirlin – candidat PSD pentru funcţia de primar la Perişor

1
607

Se spune că orice ar face femeile trebuie să facă de două ori mai bine decât bărbaţii pentru a fi considerat un lucru bun. Din fericire, pentru Mariana Chipirlin acest lucru este chiar uşor. A dovedit-o în cei 12 ani în care a condus Primăria Perişor. În timpul mandatului său, imaginea comunei Perişor s-a schimbat radical, iar deciziile administrative au fost luate în interesul localnicilor. În anii în care a condus comuna, Mariana Chipirlin s-a preocupat de educaţia copiilor şi a avut grijă ca unităţile de învăţământ să fie reparate şi modernizate, iar pentru transportul elevilor a achiziţionat un microbuz şcolar. Sănătatea localnicilor a fost pusă pe loc fruntaş de Mariana Chipirlin, aşa că a construit un dispensar în satul Mărăcinele. Pentru ca oamenii să-şi vândă produsele şi să aibă de unde să-şi cumpere bunurile necesare, a fost construită o piaţă agroalimenară. Mariana Chipirlin a fost în permanenţă preocupată de atragerea banilor pentru investiţii, iar astăzi, localitatea are reţea de apă potabilă, reţea de canalizare, drumuri comunale asfaltate şi un sediu nou al primăriei. Mariana Chipirlin este de părere că adevărata integritate ţine de respectarea promisiunilor şi respectarea oamenilor din localitate.

“Într-o comunitate mică ne cunoaştem cu toţii, este ca şi cum am fi toţi vecini, iar noi trebuie să fim gospodari pe strada noastră ca lucrurile să meargă perfect. De la premisa aceasta am plecat la începutul mandatului trecut, la fel voi proceda şi acum. Îmi voi respecta cuvântul. Voi face tot ceea ce este posibil pentru ca localitatea noastră să se dezvolte şi să devină un punct de atracţie pentru investitori. În acest sens, am elaborat un plan de atragere a unor agenţi economici care ar putea fi interesaţi să aducă bani la noi în comună, iar noi trebuie să ne mobilizăm să le oferim forţa de muncă de care au nevoie. Este necesar ca tinerii comunei să rămână aici, să nu fie nevoiţi să-şi părăsească părinţii în vârstă sau copiii să nu fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate ” a mărturisit Mariana Chipirlin, candidatul PSD pentru primăria Perişor.

Atragerea investitorilor este una dintre priorităţi, dar nu singura.  Mariana Chipirlin cunoaşte bine comunitatea din care face parte şi spune că nu va avea linişte până când nu va vedea că localitatea pe care o conduce ţine pasul cu cele din Uniunea Europeană. “Cu toţii ne uităm la localităţile din mediul rural din ţările dezvoltate. Da, îţi este mai mare dragul să mergi la ţară într-un sat din Germania, Belgia sau Olanda, dar şi acolo trăiesc tot oameni. Oameni care au atras bani şi au muncit. Asta vreau să facem şi noi. Să învăţăm de la cei care au reuşit şi să facem şi noi. Este ca acum în pandemie. Chinezii au venit la italieni să le arate cum să limiteze răspândirea virusului. Aşa ar trebui să procedăm şi în privinţa dezvoltării.  Polonezii au atras aproape toţi banii europeni. Oare noi nu putem?”.

Cu bani europeni, candidata PSD vrea să dezvolte localitatea pe domenii: sănătate, educaţie sau infrastructură rutieră. Va deschide un centru de asistenţă medicală permanentă pentru locuitorii comunei Perişor, va construi un cămin pentru bătrânii din localitate şi are în plan deschiderea unui punct farmaceutic în satul Mărăcinele. În plus, vrea să asigure condiţiile necesare pentru ca la dispensarul veterinar să fie asigurată permanenţa, pentru a veni în sprijinul crescătorlor de animale şi păsări.

Educaţia şi cultura ocupă locuri fruntaşe pe lista proiectelor candidatului PSD pentru Primăria Perişor. “Se spune că fundaţia oricărui stat o reprezintă educaţia celor tineri. Eu cred cu tărie acest lucru şi voi face tot ceea ţine de mine ca elevii să aibă toate condiţiile pentru a merge la şcoală. Trăim aceste vremuri complicate în care copiii sunt nevoiţi să înveţe on-line, iar în Perişor voi avea grjă ca şcolile să aibă tehnologia necesară pentru ca toţi elevii să aibă acces la educaţie de calitate. Totodată, am în plan amenajarea unei săli de sport şi a unor locuri de joacă pentru copii. În plus, un cămin cultural unde să aibă loc manifestaţii pentru toate generaţiile se află printre priorităţile mele.” De asemenea, Mariana Chipirlin vrea să încurajeze natalitatea, iar în acest sens intenţionează să aloce bani pentru mame şi nou-născuţi.

Candidatul PSD este preocupat de problemele de mediu, iar în acest sens a gândit un plan pentru ca localitatea să fie verde. “Trebuie să rezolvăm problema colectării gunoiului în localitate. Nu se poate să fie aruncat, la întâmplare, pe câmp. Deja am un plan în acest sens pentru colectarea selectivă. De asemenea, voi avea grijă ca în timpul mandatului meu să fie amenajate parcuri şi spaţii verzi, iar cişmelele comunale vor fi renovate”. Pentru satul Mărăcinele, candidatul PSD pentru Primăria Perişor are în plan construirea unui sistem de canalizare.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.