Tudor Gheorghe va concerta la Craiova pe 9 şi 10 octombrie

0
1330

Tudor Gheorghe 1Două reprezentanţii ale spectacolului „Îndrăgostiţi fără noroc” vor fi prezentate de maestrul Tudor Gheorghe, pe 9 şi 10 octombrie, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. „Deşi titlul îndeamnă la nostalgie şi tristeţe, spectacolul este plin de viaţă, de forţă şi de speranţă”, asigura artistul înainte de premiera din primăvara acestui an.

Tudor Gheorghe 2Admirator fidel al liricii româneşti, veşnic în căutarea versurilor mai puţin cunoscute, Tudor Gheorghe recunoaşte că selecţia poeziilor pe care se sprijină „Îndrăgostiţi fără noroc” – ca oricare dintre spectacolele sale – a fost cea mai dificilă misiune. „Pe mine mă interesează întâi poezia. Nu am poeţi preferaţi. Eu am poeme preferate. Cu atât mai mult când vine vorba de iubire, cum se întâmplă şi în acest nou proiect. Nu mi-a fost deloc uşor să fac o selecţie de poeme. Spectacolul începe pe versurile lui Romulus Vulpescu „…În fiecare zi ne batem joc de păsări, de iubire şi de mare…”, îşi continuă periplul prin poeme splendide semnate de Grigore Vieru, Mircea Micu, Macedonski sau Arghezi şi se termină în muzicalitatea versurilor lui Adrian Păunescu», mai declara Tudor Gheorghe. Aceste poeme de o rară frumuseţe sunt transpuse într-un sound inedit de chitară electrică, chitară bas, pian, clarinet, flaut şi oboi, muzica spectacolului fiind compusă de maestru şi orchestrată de dirijorul Marius Hristescu.

Biletele pentru cele două reprezentaţii ale spectacolului „Îndrăgostiţi fără noroc” se pot achiziţiona fie online, fie de la Agenţia Teatrului Naţional din Craiova (tel. 0251.413.677), la preţul de 100 lei.