Se prelungeşte termenul pentru ridicarea ajutoarelor UE

0
126

ajutoare-alimentare-UEPrimăria Craiova prelungeşte cu trei săptămâni termenul de ridicare a alimentelor care sunt acordate de la UE persoanelor nevoiaşe. Acest lucru face ca persoanele care beneficiază de aceste ajutoare, dar care, din anumite motive, nu pot să ajungă să şi le ridice până la data de 18 iulie, să mai aibă o şansă. Ultima zi de ridicare a alimentelor a fost fixată pentru 8 august.  

Reamintim că fiecare persoană care se află pe lista beneficiarilor primeşte două cutii în care se află zece produse: făină – 2 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase (400g) – 2 pungi, ulei – 4 litri, zahăr – 2 kg, conserve din carne de vită (300g) – 2 cutii, conservă pateu de ficat de porc (200g) – 2 cutii, orez – 2 kg, conservă de pastă de tomate (400g) – 2 cutii, fasole boabe (500g) – 2 pungi.

Cine poate beneficia de aceste ajutoare

Produsele se distribuie către categoriile de persoane cele mai defavorizate, exprimate explicit în regulamentul UE privind acest program. Este vorba de familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, acordat în baza Legii nr. 416/2001. Ajutoare primesc şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, precum şi şomerii care beneficiază, în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, de indemnizaţie de şomaj, în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la AJOFM Dolj care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe lista beneficiarilor se află şi pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună, inclusiv. Se încadrează şi pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari, acordată potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, al căror venit este de până la 450 lei/lună, inclusiv.

De asemenea, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private; persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană.

Mai primesc ajutoare din partea UE invalizii, veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate de regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, revoluţionarii.ajutoare

Pachetele se ridică de la Şcoala „Alexandru Macedonski”

Distribuirea  produselor alimentare se face în spaţiul care aparţine Şcolii Gimnaziale nr. 32 „Alexandru Macedonski” – Sala de Sport, situat pe Aleea I Castanilor nr. 4, de luni până joi, între orele 8.00-16.30, şi vineri între orele 8.00-14.00. Pentru ridicarea alimentelor titularul drepturilor prevăzute de legislaţia în vigoare trebuie să se prezinte cu actele de identitate, cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari; carnet de evidenţă vizat la zi  precum şi cupon/ extras bancar – pentru şomeri, sau adeverinţă eliberată de AJOFM Dolj; certificat de încadrare în grad de handicap – în original – pentru persoanele cu handicap; cupon de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Consultarea tabelelor cu persoanele care beneficiază de aceste produse alimentare se poate face la sediul Primăriei Municipiului Craiova, din bulevardul Oltenia, bl. 65A1 parter sau la depozitul de distribuire.

Pentru relaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa la numerele de telefon 0251/587.220, respectiv 0351/451.686.